Šport > Nogomet
32 ogledov

Zahovič: To je šola, ki stane

Zlatko Zahovič Nik Rovan
Po tekmi Evropske lige med domačo Brago in Mariborom je bil za portugalske medije seveda najbolj zanimiv športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič, ki je levji delež svoje bogate kariere odigral prav na Portugalskem.

"Obstaja velika razlika v kakovosti, ne pozabimo, da je Braga v minuli sezoni igrala v finalu. Opazno je, da imamo težave proti ekipam, ki sprintajo. Ko so tekmeci dali v prestavo nižje, smo imeli nekaj priložnosti, potem pa so gostitelji spet dodali plin in ni več šlo. Ni kaj, takšna je pač realnost," je po tekmi četrtega kola Evropske lige v skupini H, ki jo je Maribor izgubil z 1:5, dejal nekdanji nogometaš portugalskih prvoligašev Vitórie Guimarães, Porta in Benfice ter dodal: "Možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje zdaj ni več, ni pa razloga, da fantje ne bi uživali v preostalem delu. Pred nami sta še dve tekmi, želimo napredovati v igralskem smislu in izkoristiti to priložnost. Hkrati pa bi radi našim navijačem privoščili še kakšno točko."

V štirih tekmah Evropske lige so Mariborčani trikrat morali priznati premoč tekmecem, na domači zelenici pa so iztržili remi prav proti Bragi. Portugalci so tako kot Brugge in Birmingham zbrali po sedem točk, Maribor eno. Športni direktor vijoličastih je dosedanje nastope ocenil z naslednjimi besedami: "Prišli smo v skupinski del z ogromno željo, a nam vseeno veliko manjka za odmevnejše dosežke. Je pa celotno dogajanje velika izkušnja za klub, za vse nas. Fantom lahko le čestitam za doslej storjeno. V gosteh kažemo nekoliko preveč spoštovanja, v Ljudskem vrtu imamo dodatno energijo zaradi navijačev, okolja, v katerem čutimo podporo. Toda to vse spada k dozorevanju, to vse je šola, ki nekaj stane, a nimamo fantom kaj očitati."

Mariborčani bodo v skupini H odigrali še dve tekmi. Tridesetega novembra bo v Ljudskem vrtu gostoval Brugge, 15. decembra pa bodo slovenski prvaki gostovali v Birminghamu.  

Komentarjev 1
  • on33 17:16 04.november 2011.

    ej zaho nimate sans !!!!!!