Šport > Nogomet
589 ogledov

Že drugič zapored blamaža za Messija in druščino

Leo Messi Marseille PSG Epa Leo Messi na tekmi v Marseillu.
Najbolj zvezdniška zasedba evropskega nogometa je doživela neuspeh.

Francoski nogometni velikan PSG se je v domačem pokalnem tekmovanju poslovil že v osmini finala. Za Parižane, ki jih je sinoči z 2:1 ugnal veliki rival Marseille, je to že drugo hitro slovo v pokalnem tekmovanju v nizu, saj tudi v prejšnji sezoni niso prišli do četrtfinala. V prejšnji sezoni je Parižane na pokalni poti prav tako v osmini finala ustavila zasedba iz Nice.

Za zvezdniški PSG je bil usoden gol Ukrajinca Ruslana Malinovskega v drugem polčasu. Zmaga z 2:1 je bila za Marseille prva po 12 letih na domačem terenu proti velikim tekmecem iz Pariza in šele druga na zadnjih 27 medsebojnih obračunih.

Alexis Sánchez je domače popeljal v vodstvo ob koncu prvega dela z bele točke. Za goste, ki so igrali brez poškodovanega Kyliana Mbappéja, je izenačil Sergio Ramos.

Marseille bo po odmevni zmagi prevzel vlogo favorita za zmago v pokalu, kjer bo lovil 11. lovoriko, a šele prvo po letu 1989.

Coupe de France, osmina finala:

Marseille - Paris SG 2:1 (1:1)
Angers - Nantes 1:2* (1:1, 1:0)
Auxerre - Rodez 2:3 (1:1)
Lyon - Lille 3:2* (2:2, 2:1)
Paris FC - Annecy 1:2* (1:1, 0:0)
Toulouse - Reims 3:1 (2:0)
Vierzon Foot - Grenoble 0:1 (0:0)

ČETRTEK:
Lorient - Lens

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.