Šport > Nogomet
2160 ogledov

Znano, kdo bo sodil veliki finale

Szymon Marciniak Epa
Obema finalistoma je v Katarju že sodil.

Poljski sodnik Szymon Marciniak bo delil pravico v finalu nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju, je v izjavi za javnost sporočila Mednarodna nogometna zveza Fifa. Zadnja tekma 22. mundiala bo na sporedu v nedeljo, za naslov pa se bosta pomerili reprezentanci Argentine in Francije.

Luka Modrić Znorel tudi Dalić Šport Modrić: "On je eden najslabših na svetu! Je katastrofa!"

Odločitev Fife je kasneje po pisanju poljske tiskovne agencije PAP potrdila tudi Poljska nogometna zveza in imenovanje njihovega sodnika izpostavili kot doslej največjo čast v vsej zgodovini za tamkajšnje združenje sodnikov. Enainštiridesetletnemu Marciniaku bosta ob linijah pomagala Tomasz Listkiewicz ter Pawel Sokolnicki.

Na tem prvenstvu je poljski glavni sodnik sodil na tekmah Francija - Danska (2:1) v skupinskem delu tekmovanja ter Argentina - Avstralija (2:1) v izločilnih bojih.

Leta 2018 je sodil finale evropskega superpokala med Atléticom in Realom. Madridski spopad je takrat s 4:2 pripadel Atléticu, za katerega je branil slovenski as Jan Oblak.

Julian Alvarez Dominik Livaković Skomina odločil Šport To je o kontroverzni enajstmetrovki povedal Skomina: "Odločitev je..."

Tekmo za tretje mesto med Hrvaško in Marokom bo v soboto sodila katarska trojka na čelu z glavnim sodnikom Abdulrahmanom Al-Jasimom. Petintridesetletnik je na prvenstvu delil pravico le na eni tekmi, in sicer med Walesom in ZDA (1:1).

Komentarjev 1
  • Detel5ica 10:23 16.december 2022.

    Hrčki bodo ne glede na rezultat vedno krivili sodnike

Sorodne novice