Šport > Nogomet
2987 ogledov

Zvezdnik prekinil molk: "Žalosten sem in šokiran, vzeli so mi vse"

Pogba Instagram
Nekoč najdražji nogometaš na svetu je bil zaradi pozitivnega vzorca kaznovan s štiriletno prepovedjo igranja.

Francoski nogometni zvezdnik iz vrst Juventusa Paul Pogba je "žalosten, šokiran in ima strto srce" po odločitvi pristojnega italijanskega sodišča, ki ga je zaradi pristotnosti prepovedanih snovi v njegovem dopinškem vzorcu kaznovalo s štiriletno prepovedjo nastopanja.

91-kratni francoski reprezentant in član zlate izbrane vrste, ki je leta 2018 v finau SP v Rusiji premagala Hrvaško, je bil na stranskem tiru že od začetka septembra, potem ko je bil po avgustovski tekmi med Juventusom in Udinesejem pozitiven na testosteroen. Analiza vzorca B je rezultate potrdila. Pogba je prepovedano snov zaužil s prehranskimi dopolnili.

Pogba je bil pred nekaj leti eden najbolj zaželenih nogometašev na svetu. Ob prestopu iz Juventusa v Manchester United za 105 milijonov evrov je leta 2016 začasno postal najdražji nogometaš vseh časov. Po šestih letih na Old Traffordu se je pred dvema letoma vrnil k Juventusu, za katerega je pred tem igral že od leta 2012 do 2016.

Pogba bo letos dopolnil 31 let, zato obstaja bojazen, da izrečena kazen obenem pomeni tudi konec njegove nogometne kariere.

Paul Pogba Huda kazen Šport Šok! Bo nogometni zvezdnik po pozitivnem doping testu zaključil kariero?

"Danes sem bil obveščen o odločitvi državnega protidopinškega tribunala in verjamem, da je njihova sodba nepravilna," se je na odmevno prepoved prek družbenih omrežij odzval Pogba.

Paul Pogba | Avtor: Epa Epa

"Sem žalosten in šokiran, moje srce pa je strto, ker mi je bilo vzeto vse, kar sem gradil v svoji profesionalni karieri. Ko bom enkrat prost vseh zakonskih omejitev, bo moja zgodba postala bolj jasna. Nikoli ne bi zavestno ali namerno jemal prehranskih dodatkov, ki bi bila v nasprotju s protidopinškimi pravili," je nadaljeval 30-letnik.

"Kot profesionalni športnik nikoli ne bi naredil ničesar, kar bi bi na nedovoljen način izboljšalo mojo predstavo. Nikoli nisem poskušal preslepiti nogometnih kolegov ali navijačev kateregakoli moštva, katerega član sem bil ali proti kateremu sem igral. Po objavljeni odločitvi lahko sporočim, da se bom na razsodbo pritožil," je sklenil zvezdnik Juventusa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.