Šport
63 ogledov

NZS podpira Infantina

 Gianni Infantino EPA
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na redni seji na Brdu pri Kranju med drugim obravnaval tudi kandidaturo Švicarja Giannija Infantina za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Člani IO so kandidaturo 45-letnega pravnika, ki je pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) od leta 2000, soglasno podprli, so sporočili z NZS.

Gianni Infantino, ki je od oktobra 2009 generalni sekretar Uefe, se bo ob morebitni izvolitvi na mesto predsednika Fife najprej posvetil povrnitvi ugleda Mednarodne nogometne organizacije. Svojo predsedniško kandidaturo je razdelil v tri stebre: reforme in dobro vodenje, demokracija in sodelovanje ter razvoj nogometa.

"Infantino je v predstavitvi svojega programa zapisal, da se morajo reforme zgoditi v srcu Fife, saj si lahko organizacija le tako povrne ugled tako nogometne družine kot tudi splošne javnosti. Strukturirane reforme morajo biti narejene tako, da Fifo preobrazijo v moderno in dobro vodeno institucijo, ki je vredna tega, da vodi globalno najbolj popularen šport na svetu," so zapisali pri NZS.

Dodali so, da Infantino spremembe obljublja na vseh področjih Fife, tako pri volitvah, sestavi različnih komisij in svetov, kot tudi pri nogometnem svetovnem prvenstvu. Tako se bo eden idejnih vodij povečanja evropskega prvenstva v nogometu s 16 na 24 reprezentanc zdaj zavzemal za širitev svetovnega prvenstva z 32 na 40 reprezentanc.

Člani izvršnega odbora NZS so v svoji podpori Infantinu zapisali, da so prepoznali njegovo dobro in požrtvovalno delo, kakor tudi strast, s katero se je lotil nogometnega posla, in iskrene podpore manjšim nogometnim zvezam. Volitve za predsednika Fife bodo 26. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.