Šport
28 ogledov

Odbojkarji z Otoka s tretjim dvojčkom

Slovenska odbojkarska reprezentanca je tudi v drugi tekmi evropske lige proti Ve Žurnal24 main
Slovenska odbojkarska reprezentanca je tudi v drugi tekmi evropske lige proti Veliki Britaniji zabeležila zmago. Izgubili niso niti niza in kljub nekoliko bolj enakovredni igri zmagali s 3:0 (23, 21, 18).

Izbranci Veselina Vukovića so prvo polovico evropske lige preživeli brez poraza, z eno samo praskico v obliki izgube točke proti Hrvaški. Proti Veliki Britaniji, najbrž najslabši reprezentanci v skupini A, so bili dovolj previdni in zbrani, da niso ponovili napak reprezentanc Hrvaške in Belgije, ki sta z Britanci izgubili po eno tekmo, in zmagali obakrat. V prvi tekmi so zaradi padca zbranosti in menjav selektorja, ki je pričakovano hotel preizkusiti čim več igralcev, sicer izgubili niz, v drugi tekmi pa padca zbranosti ni bilo, tako da so dvoboj kljub bolj enakovredni igri kot dan prej (predvsem po zaslugi Britancev) dobili z maksimalno visokim izidom. A dolgo časa ni kazalo na to. Slovenci, ki so tokrat igrali s tretjim liberom Alešem Fabjanom, so začeli dobro, a sredi niza zaradi slabšega sprejema in bloka, za kar imajo zasluge slovenske napake (predvsem pri servisih) in tudi razpoloženi gostitelji, pobudo prepustili tekmecem. Prevelikega zaostanka pa si niso priigrali, tako da so ves čas ostajali v igri za preobrat. Ta se je zgodil po asu Tineta Urnauta, z njim so izid izenačili (19:19) in bloku Klemna Čebulja, s katerim so prešli v vodstvo 20:21. Nato so dobili še dve zaporedni točki, kar je bilo dovolj, da so osvojili uvodni niz.

Odpora pa s tem niso zlomili. Žilavi Britanci so nadaljevali z dobro igro, gostje pa še naprej niso bili najbolj prepričljivi, manjkale so predvsem točke Mitje Gasparinija. Toda ko je bilo najbolj potrebno, so stopili na plin, dosegli nekaj točk, nizal jih je predvsem Urnaut, in na koncu povedli z 2:0. Največjo prednost so si priigrali prav ob koncu niza. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj trden je bil slovenski blok, posledice tega so se pokazale pri rezultatu. V tretjem nizu so Slovenci povedli z 11:6, selektor tokrat ni želel tvegati z menjavami (v vsej tekmi je menjal le blokerja), zbranost je kljub temu, da so se domači približali na tri točke (14:17, 17:20) ostala, nekaj zaporednih točk je prispeval tudi Gasparini, s tem pa so prišle tudi nove tri točke za prvenstveno razpredelnico.

Čeprav tekmi z Veliko Britanijo nista najboljši pokazatelj realnih moči, pa sta Vukoviću prišli zelo prav, prepričal se je lahko, da ima širok kader in da lahko mladi in neizkušeni, kot so Čebulj, Miha Plot, Aleš Fabjan in Jan Planinc (priložnosti za igro v Sheffieldu ni dobil le drugi podajalec Gregor Ropret), vsaj na nekoliko lažjih tekmah nadomestijo odsotne zaradi poškodb oziroma bolezni, ki jih v slovenski vrsti trenutno ni malo. Po zagotovilih reprezentančnega zdravnika Edvina Derviševića gre tudi zdravstveno stanje na boljše, Matevž Kamnik je v Sheffieldu brez težav odigral tekmi, na naslednjih obračunih, ti bodo naslednji konec tedna spet z Veliko Britanijo v Mariboru, se lahko ekipi pridruži še kakšen rekonvalescent. Sebastijan Škorc in Alen Komel skoraj zagotovo, od poškodovanih pa naj bi bil najbližje temu Alen Šket, ki bi razbremenilGasparinija, ob kapetanu Urnautu najbolj obremenjenega in hkrati tudi razpoloženega igralca prve polovice evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.