Šport
19 ogledov

Đoković po ekshibiciji na počitnice

Rafael Nadal z Willom Smithom po tekmi proti Đokoviću v Buenos Airesu Reuters
Zaključek kariere Argentinca Davida Balbandiana sta z ekshibicijsko tekmo počastila trenutno najboljša tenisača na svetu.

Več kot 12 tisoč gledalcev si je v Buenos Airesu ogledalo obračun med številkama ena in dve na svetovni teniški lestvici. Na igrišču, ki je bilo zgrajeno posebej v ta namen, sta se Rafael Nadal in Novak Đoković tako poklonila domačemu teniškemu zvezdniku Davidu Nalbandianu, ki je sklenil svojo športno pot.

Na tekmi, ki sicer ni imela tekmovalnega naboja, je bil boljši Španec Nadal, ki je ''Noleta'' ugnal s 6:4 in 7:5. Je pa Đoković dobil boj v sami razigranosti, saj je gledalce med drugim zabaval tudi z oponašanjem svojega nasprotnika. V značilnem ''nadalovskem'' slogu si je pred začetnim udarcem popravljal lase in spodnjice, točko zaključil z levo roko in jo proslavil z Nadalovo značilno gesto ter vzklikom ''vamos''. 

To je bila zadnja ekshibicijska tekma v sklopu, zaradi katerega sta se zvezdnika mudila v Južni Ameriki. Med drugim sta pred tem zaigrala tudi na splavu pred ledenikom. Po dvoboju se je Srb zahvalil organizatorjem za lep zaključek sezone in najavil, da se za naslednje tri tedne odpravlja na počitnice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.