Šport
19629 ogledov

Padel svetovni rekord. In to tam, kjer res ne bi pričakovali ...

Univerza Nebraska odbojka X Prepoln stadion Memorial v Lincolnu.
Zgodilo se je na precej nepomembni tekmi.

Aprila leta 2022 si je nogometno tekmo lige prvakinj med Barcelono in Wolfsburgom ogledalo 91.648 gledalcev, kar je bil rekord v ženskem športu. 

A zdaj se je v ZDA še več gledalcev zbralo v drugem, morda ne tako priljubljenem športu kot nogometu. V Lincolnu so si odbojkarsko tekmo ogledali 92.003 gledalci, kar je nov svetovni rekord.

Kar 92.003 navijači so prišli na stadion Memorial v Lincolnu v Nebraski, da bi si na dan odbojke v ZDA ogledali žensko odbojkarsko tekmo univerze Nebraska Huskers proti Omahi (3:0), poroča več ameriških medijev.

Sredin podvig je bil obenem tudi največja množica v 100-letni zgodovini stadiona Memorial - običajno doma nogometnega moštva Nebraske. Odbojka je sicer najbolj priljubljen šport za srednješolce v Nebraski.

Finale svetovnega prvenstva za nogometašice med ZDA in Kitajsko si je na Rose Bowlu v Pasadeni v Kaliforniji 10. julija 1999 v živo ogledalo 90.185 gledalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.