Šport
22 ogledov

Pechu četrta zmaga zapored

Ni čudno, da se Čeh tako rad vrača v Slovenijo. (Foto: Uroš Modlic) Žurnal24 main
Češki dirkač Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) je zmagovalec letošnjega, že 34., relija Saturnus.

Po skupno 13 hitrostnih preizkušnjah je za minuto in 11 sekund ugnal Italijana Piera Longhija (Škoda Fabia Super 2000) in na tej dirki dosegel že četrto zmago zapored. Najboljši Slovenec je bil Rok Turk (Peugeot 207 S2000) na četrtem mestu.

O zmagi na Saturnusu je odločal zadnji dan. Po sobotnih hitrostnih preizkušnjah v Zasavju sta se namreč Čeh in Italijan enakovredno borila za vodstvo, Pech je v ospredje prišel šele v peti HP, toda pred današnjim nadaljevanjem je imel le 3,7 sekunde naskoka.

A razlika je danes hitro naraščala. Za takšen razplet je imelo zasluge tudi vreme. Medtem ko so v soboto dirkači vozili v lepem vremenu, so se danes v okolici Ljubljane spopadali z dežjem in vodo na cestah. Tako je imela velik vpliv tudi prava izbira gum, pri tem pa se je Italijan nekoliko uštel. V prvem delu današnjih šestih preizkušenj (po dvakrat so morali prevoziti hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora) si je Pech tako nabral dovolj prednosti, da je lahko popoldne tudi nekoliko popustil. Tik pred koncem je naredil manjšo napako in udaril v odbijač svojega Lancerja, vseeno pa imel na cilju v ljubljanskih Stožicah več kot minuto naskoka.

Za Čeha se je Saturnus 2011 razpletel kot trije, na katerih je nastopil pred tem: z zmago, tako da ima zdaj v štirih nastopih prav toliko zmag. "Moj cilj pravzaprav ni bil, da bi dosegel štiri zmage na štirih nastopih, čeprav sem tega seveda vesel. Rad tekmujem na tem reliju, ker je zahteven in ima zanimive hitrostne preizkušnje. Letos je bilo morda nekoliko težje, ker je bil Longhi zelo težek tekmec. Danes pa je še deževalo, kar pa je meni pravzaprav kar ustrezalo," je dejal štirikratni zaporedni zmagovalec Saturnusa, prvi dirkač s takšnim dosežkom v zgodovini relija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.