Šport
24 ogledov

Po okoli 20 stopničk

Matjaž Jemec, vodja slovenske odprave, pravi, da je ekipa pomlajena. Žurnal24 main
Od 26. junija do 5. julija bodo na sporedu že 16. igre sredozemskih držav. V najštevilčnejši zasedbi bodo plavalci, ki jih bo kar 17.

V slovenski odpravi načrtujejo precej manjšo bero kolajn kot pred štirimi leti. V Almerii so jih Slovenci osvojili 36, tokrat naj bi jih za okoli 20 manj. "Če smo povsem realni, je nemogoče ponoviti dosežke s Sredozemskih iger (SI) v Almerii. Ekipa je v določenih panogah precej pomlajena, manjka tudi precej najboljših športnikov. Ne verjamem, da lahko ponovimo izide iz Španije," je pred prvimi nastopi menil vodja odprave Matjaž Jemec in dodal: "Računam na 15 do 20 kolajn. Če jih bo kaj manj, jih pač bo. Morda bi jih lahko osvojili kaj več, vendar imamo v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbami. Svoj nastop je že odpovedal telovadec Mitja Petkovšek, vprašljiv pa je tudi nastop strelca Rajmonda Debevca zaradi težav s komolcem. Tako nam nekako kar odpadajo načrtovane dobre uvrstitve."

Slovenci, ki so v dozdajšnjih štirih udeležbah na SI 98-krat stopili na zmagovalni oder, bodo v Pescari sicer nastopili v 21 različnih športih. Odlične uvrstitve pričakujemo predvsem od plavalcev, atletov, športnih telovadcev, veslačev in judoistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.