Šport
602 ogledov

Po plodnem tridesetletnem sožitju zvestoba še podaljšana

Celje PL Pivovarna Laško pogodba Reševalni pas/Twitter
Najtrofejnejši slovenski rokometni klub bo še naprej sodeloval z dosedanjim generalnim pokroviteljem.

Celje Pivovarna Laško je besedna zveza, dobro znana vsakemu slovenskemu ljubitelju športa. Največja slovenska pivovarna vse od leta 1989 podpira celjski rokometni klub, od leta 1990 pa je generalni sponzor in vse od tedaj kolektiv nosi sedanje ime.

Še nedavno veljavna pogodba med RK Celje in Pivovarno Laško Union je zapečatila sodelovanje do leta 2021, v teh dneh sta partnerja v okviru Sporto konference v Portorožu še podaljšala poslovni odnos za dve dodatni sezoni, do konca tekmovalnega obdobja 2022/23.

"Že tradicionalno sta imeli Pivovarna Laško in Pivovarna Union pomembno vlogo pri podpiranju slovenskega športa, z združitvijo pod okriljem Skupine Heineken, pa se je pomen trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti še poglobil. (...) Blagovna znamka Laško ostaja zvesta Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško in s tem lokalni skupnosti že več kot 30 let, kar je redkost v svetovnem merilu," je ob podaljšanju pogodbe dejal Zooullis Mina, glavni direktor v Pivovarni Laško Union.

Matic Grošelj Intervju Šport "Ko sem o tem bral na internetu, sem bil ves prestrašen"

"Nadaljujemo sodelovanje, ki so ga odlično zastavili že naši predhodniki, ti so zaslužni, da lahko danes govorimo o tako dolgem in legendarnem sodelovanju. Danes smo sodelovanje, ki smo ga začeli davnega leta 1989, nadgradili ter s tem na eni strani verificirali naše delo in pogled v kluba v prihodnost, na drugi pa dodali stabilnost, kar je osnova za rast in razvoj," je poglovitev poslovnega odnosa komentiral Jernej Smisl, predsednik RK Celje Pivovarna Laško.

Celje PL Zlatorog | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob slavnostnem podpisu pogodbe sta partnerja pripravila tudi lepo nagrado za ljubitelje obeh znamk. Vsi, ki bodo od petka, 22. novembra, do vključno nedelje, 24. novembra, v trgovinah še enega sponzorja kluba, Mercatorja, kupili paket (24/1) laškega piva 0.5l, bodo lahko v nedeljo z računom iz trgovine prejeli brezplačno vstopnico za nedeljski spektakel v ligi prvakov, ko bodo v Zlatorogu gostovali igralci Pick Szegeda.

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold Liga prvakov Šport V Celje prihajajo veliki favoriti

Pivovarna Laško Union je v letu 2018 za podporo športa, kulture in trajnostnih pobud namenila sredstva v višini 2,12 odstotka čistih prihodkov od prodaje.

Pivovarna Laško Union (PLU) je v okviru Sporto konference v Portotožu podpisala še dve večletni sponzorski pogodbi za blagovno znamko Laško. Gre za sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije. S štiriletno pogodbo je PLU podaljšala sponzorstvo planiškega skakalnega praznika do leta 2023, ko bo dolina pod Poncami gostila svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Hkrati je družba sklenila pogodbo še s slovenskimi biatlonci do leta 2021 in zagotovila podporo pri organizaciji svetovnega prvenstva v biatlonu, ki ga bo Pokljuka gostila v letu 2021.

Planica 2019 Pohitite z nakupom! Šport Noro, koliko vstopnic za svetovno prvenstvo v Planici je že prodanih

"Pivovarna Laško Union je že desetletja pomemben sponzor in partner Smučarske zveze Slovenije in Planice. Zavedati se je potrebno, da je največja pivovarna sestavni del največjega slovenskega športnega praznika. To legendarno sodelovanje pa daje rezultate na obeh straneh, predvsem pa ohranja tradicijo, brez katere bi si težko predstavljali vse uspehe. Veseli nas, da bomo z dolgoročnim sodelovanjem odprli nove možnosti sodelovanja in skupaj napisali zgodbe o uspehu, ki bodo začarale in ostale v spominu nas vseh," je povedal direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek.

Laško je tudi sponzor Košarkarske zveze Slovenije, Rokometne zveze Slovenije, KK Zlatorog Laško, NK Maribor in še nekaterih drugih reprezentanc pod okriljem SZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice