Šport
14 ogledov

Pokljuka navdušuje

Merila za izvedbo tekem svetovnega pokala so vsako leto ostrejša. ŠRC bo konkure Žurnal24 main
Potem ko Pokljuka v tej zimi ne bo gostila tekme svetovnega pokala v biatlonu, se organizatorji ozirajo zlasti v prihodnost. Športniki bodo lahko trenirali poleti in pozimi.
 

Preberite še

Pokljuka v Hochfilznu?

Športno-rekreacijski center Pokljuka (ŠRC) zaradi proceduralnih zapletov pri posodobitvi letos še ne bo gostil tekme svetovnega pokala v biatlonu. A Mednarodna biatlonska zveza je pokazala veliko mero razumevanja za težave in obljubila tudi pomoč pri njihovem reševanju. Nad pokljuškim centrom so namreč navdušeni.

 

Vrednost projekta

Posodobitev in dokončna celovita gradnja športno-rekreacijskega centra je vredna deset milijonov evrov. Del sredstev v višini 6,5 milijona evrov bo Smučarska zveza Slovenije črpala iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pozimi, poleti, v mraku
Največja novost je nov osrednji objekt. Ta bo namenjen izvedbi tekmovanj najvišjega ranga v biatlonu, hkrati pa bo nudil logistično podporo vsem vrstam prireditev, tudi rekreativnim. Na voljo bo petdeset ležišč, predvsem za spremljevalno osebje. "Zasnovan je tako, da bo omogočal tudi treninge kolesarjev, veslačev in drugih športnikov, ki potrebujejo priprave na višini," je o centru povedal sekretar Organizacijskega komiteja Pokljuka Tomaž Šušteršič. "Poleti bodo biatlonci lahko trenirali na rolkarski progi, vključena sta tudi sistem umetnega zasneževanja ter delna osvetlitev stadiona in prog," je še dodal Šušteršič. Sam si želi in verjame, da se bo ob uspešni prenovi svetovni pokal na Pokljuko vrnil že prihodnjo sezono.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.