Šport
48 ogledov

Prenevarno za Márquezove navijače

Marquez MotoGP Motegi EPA
Člani italijanskega navijaškega kluba, ki podpira Marca Márqueza, se ne bodo udeležili dirke v Mugellu.

Razplet pretekle sezone v MotoGP še vedno buri duhove. Naj spomnimo: na predzadnji dirki v Maleziji je prišlo do prerivanja med Valentinom Rossijem in Marcom Márquezom, ki se je končalo s padcem Katalonca. Italijan je bil kaznovan in je zadnjo dirko v Valencii začel z zadnjega mesta. Naslova svetovnega prvaka se je s petimi točkami naskoka veselil Jorge Lorenzo, navijači Rossija pa so prepričani, da je za to zaslužen tudi Márquez.

Navijači obeh šampionov so v zelo slabih odnosih, prišlo je do tudi do sporov glede prodaje Márquezovih produktov v Rossijevih prodajalnah v Italiji.

Vse skupaj najbolj občutijo italijanski navijači Marca Márqueza, ki imajo celo svoj "fan club". Slednji so bili že v preteklosti tarča napadov svojih rojakov, v naslednji sezoni pa se ne nameravajo udeležiti dirke v Mugellu.

Že prišlo do incidentov

"Žal nam je, ker smo morali sprejeti tako drastično odločitev, toda situacija je trenutno zelo nevarna. Menimo, da je sramotno, da navijači ne morejo svobodno podpirati svojega dirkača brez tveganja, metanja predmetov ali celo pljuvanja, a do tega je nažalost že prišlo. Odločitev smo sprejeli v dobrobit vseh članov navijaškega kluba. Že lani smo bili v Mugellu tarča groženj, prišlo je tudi do incidentov. Nažalost obstajajo nekateri navijači, ki ne razumejo, da se rivalstvo dirkačev na stezi ne sme odražati s spopadi navijačev na tribunah," so zapisali pri Márquezovem navijaškem klubu.

Letošnja sezona MotoGP se bo 20. marca začela z dirko v Katarju, preizkušnja v italijanskem Mugellu pa bo na sporedu 22. maja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.