Šport
1861 ogledov

Presenečenje v 'slovenski' skupini

rokomet, sp v rokometu Egipt 2021 Epa
Beloruski rokometaši odščipnili točko Švedom.

Rokometaši iz Slovenije in Egipta so slavili na tekmah 1. kroga drugega dela svetovnega prvenstva, medtem ko so se Švedi in Belorusi razšli z neodločenim izidom 26:26 (11:15). Slovenija je bila na današnji prvi tekmi v Kairu v okviru skupine 4 boljša od Severne Makedonije z 31:21 (13:9), Egipt pa od Rusije z 28:23 (15:8).

Švedska je v obračunu proti Belorusiji v prvem polčasu zaostajala že za osem golov (5:13), a je nato strnila svoje vrste in bila na pragu zmage, ki jo je v zadnji sekundi preprečil Andrej Jurinok.

Švedska, ki je v skupini 4 v nadaljevanje prvenstva kot edina prenesla štiri točke, še vebno vodi s petimi točkami, Egipt in Slovenija jih imata štiri, Rusija tri, Belorusija dve, Severna Makedonija pa je brez njih.

Nejc Cehte SP v rokometu Šport Slovenija upravičila vlogo favorita

Egipt je na drugi tekmi v Kairu po sijajni predstavi v prvem polčasu premagal Rusijo. V domači izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Mohamed Mamdouh s sedmimi goli, v ruski, ki je v prvem delu tekmovanja v Aleksandriji premagala Slovenijo z 31:25, pa Sergej Kosorotov z osmimi zadetki.

Na današnji prvi tekmi skupine 3 v Gizi je bila Švica boljša od Islandije z 20:18 (10:9). Junak dvoboja je bil 37-letni švicarski rokometni zvezdnik in član nemške ekipe Rhein-Neckar Löwen Andy Schmid, ki je dosegel šest golov, Olafur Gudmundsson je dosegel štiri zadetke za Islandijo.

rokomet, sp v rokometu Egipt 2021 | Avtor: Epa Epa

Francija je na drugi tekmi z nekaj težavami premagala Alžirijo z 29:26 (16:14), Norveška pa po dramatični končnici Portugalsko z 29:28 (16:14).

V skupini 3 vodi Francija s šestimi točkami, Norveška in Portugalska imata po štiri, Islandija in Švica po dve, Alžirija pa je brez točk.

V skupini A nastopajo Urugvaj, Poljska, Madžarska, Brazilija, Španija in Nemčija, v skupini 2 pa Japonska, Argentina, Hrvaška, Bahrajn, Danska in Katar. Tekme prvega kroga drugega dela bodo na sporedu v četrtek.

shaquille o'neal Zvezdnika Šport Kaj se dogaja? Zaradi njega je rokometu čas namenil celo Shaq

V četrtfinale se uvrstita prvi dve reprezentanci iz vseh štirih skupin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice