Šport
5576 ogledov

Prve informacije o Rogličevem stanju

primož roglič Reševalni pas/Twitter
Kolesarji ekipe Jumbo–Visma so po turbulentnem uvodu v šesto etapo vseskozi ščitili svojega aduta Primož Rogliča.

Slovenski kolesar Primož Roglič je v padcu, do katerega je prišlo po 34 od 238 kilometrov dolge šeste etape dirke po Italiji, utrpel nekaj neprijetnih odrgnin, a so ga zdravniki uspeli zakrpati in lahko je nadaljeval z vožnjo.

Drugo najdaljšo etapo Gira je sklenil na 17. mestu in se tako poslovil od rožnate majice, ki jo bo na sedmi etapi nosil Italijan Valerio Conti. Roglič je v skupnem seštevku nazadoval na 11. mesto.

giro padec Zastal dih Šport Roglič na tleh in brez rožnate majice

V njegovi ekipi nad razpletom etape niso razočarani. Kot je povedal Rogličev moštveni kolega Antwan Tolhoek, so izpolnili zastavljeni cilj, dirka pa poteka bolj ali manj v skladu s pričakovanju.

"Načrt smo izpolnili. Ničesar ne obžalujemo, drugače bi ubrali drugačno strategijo. Uživali smo v Rogličevi rožnati majici in upam, da jo bo v prihodnje spet oblekel," je povedal kolesar ekipe, katere člani so velik del etape narekovali tekmo glavnini.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po zagotovilih moštvenega kolega so poškodbe Primoža Rogliča samo površinske.

Delil je tudi prve informacije o Rogličevem stanju. "Padec je bil kar hud. Jaz nisem bil vpleten. Na srečo so poškodbe samo površinske, zato ni tako slabo. Po padcu sem ostal ob njem in ga pripeljal nazaj k ekipi," je dodal Tolhoek.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.