Šport
16 ogledov

Rafa in Blanka naj po izboru Aips

1/13
Žurnal24 main
Izbori najboljših športnikov ob koncu leta se nadaljujejo. Mednarodno združenje športnih novinarjev (Aips) je za najboljša izbralo tenisača Rafaela Nadala in atletinjo Blanko Vlašić.
Rafa tudi prvak prvakov
Francoski športni časnik l'Equipe je Rafaela Nadala imenoval za prvaka prvakov v letu 2010. Drugo mesto je na letošnjem izboru l'Equipa osvojil Nadalov rojak in nogometaš Barcelone Andres Iniesta, tretje pa nizozemski nogometaš in igralec italijanskega Interja Wesley Sneijder.

Hrvaška atletinja Blanka Vlašić in španski teniški igralec Rafael Nadal sta najboljša športnika leta 2010 po izboru članov Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips). V anketi je sodelovalo 515 novinarjev iz 93 držav: Vlašićeva je prejela 884 glasov, Nadal pa 758. V ekipni konkurenci je slavila španska nogometna reprezentanca.

Za Vlašićevo sta se uvrstili ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn (682) in belgijska teniška igralka Kim Clijsters (637), za Nadalom pa člana nogometnega velikana iz Barcelone: Argentinec Lionel Messi (695) in Španec Andres Iniesta (684).

V ekipni konkurenci so največ glasov dobili španski nogometaši, za svetovnimi prvaki iz Južnoafriške republike pa so se uvrstili kanadski hokejisti in brazilski odbojkarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.