Šport
25 ogledov

Roddick s težavo zlomil Kavčiča

1/23
Žurnal24 main
Ameriški tenisač in šesti nosilec OP Francije Andy Roddick je po skoraj treh urah le s težavo zlomil našega Blaža Kavčiča, 3:1 v nizih. Grega Žemlja pa je izgubil proti Rusu Teimurazu Gabašviliju.
Potek vseh dvobojev in vse izide prvega kola OP Francije lahko v živo spremljate s klikom tukaj.

Triindvajsetletni Ljubljančan Blaž Kavčič je po uspehu kariere na teniških turnirjih velike četverice izpadel v 2. kolu turnirja za grand slam v Parizu. Po skoraj treh urah odločne in pogumne igre je izgubil proti šestemu nosilcu turnirja Andyju Roddicku iz ZDA. Najvišje uvrščeni ameriški teniški igralec na lestvici ATP se je dobro namučil s Kavčičem, ki mu je vzel drugi niz. Osmi igralec sveta je dvoboj dobil šele v štirih nizih s 6:3, 5:7, 6:4, 6:2.

Prva prekinitev mi je prišla zelo prav, ker sem prišel na igrišče z drugačno energijo, moja žoga je bila močnejša, hitrejša in sem mu zabil kar nekaj žog v tistih dveh igrah. Potem pa je spremenil taktiko igre, začel igrati potrpežljivo in pametno, kar je bilo zame seveda slabše. Prekinitve niso šle na mojo roko, ampak to je bila nepomembna stvar. Oba sva naredila vse, da bi prekinitve šla v najino korist, in mislim, da se ni nihče s tem kaj pretirano okoristil.
Blaž Kavčič

Vtisov s slovitega stadiona Suzanne Lenglen je veliko, izkušnje iz dvoboja proti nevarnemu in močnemu tekmecu, ki že nekaj let kroji najboljšo deseterico moškega tenisa, pa bodo koristile pri prihodnjih dvobojih, novih izzivih ter podvigih. "Sem zelo vesel. Prvič, da sem sploh dobil priložnost igrati pred takšno množico ljudi, ki je bila na moji strani. Poleg tega sem igral proti Roddicku, ki je top 10 igralec že deset let. To so bile moje sanje, ko sem začel igrati tenis, in danes so se te sanje uresničile. Sem presrečen, na igrišču pa sem dal vse od sebe. V tem trenutku ne morem reči, da bi lahko karkoli bolje naredil. Dal sem svoj maksimum. Mislim, da sem prikazal dobro igro, nekaj malenkosti pa še moram popraviti, če hočem takšne igralce premagati. A tudi s takšno igro sem zelo nevaren najboljšim igralcem na svetu. To sem danes dokazal. Upam, da bom še bolj zagrizel in odpravil malenkosti ter da mi že v Wimbledonu lahko uspe še bolj odmeven rezultat, kot tukaj," je dejal Kavčič za STA.

"V petek letim domov. Hitro se moram odločiti, ali bom šel v ponedeljek na turnir na Češko. Nagibam se k temu, da bi ostal nekaj dni doma in se spočil ter se nato pripravil za nastop v glavnem delu turnirja v Queensu in najverjetneje Wimbledona. Dobro bi bilo, če bi na pripravah dodal še teh par odstotkov, ki mi manjkajo, da bom lahko potem premagoval najboljše igralce na svetu," je predstavil načrte Kavčič.

Žemlja je naredil 23 neizsiljenih napak, serviral je sedem asov in naredil tri dvojne napake. V osvojenih točkah je Rus povsem nadigral Slovenca (95:59). Gabašvili, po rodu Gruzijec, je 114. igralec na lestvici ATP, Žemlja pa zaseda 141. mesto.

Žemlja razočaran po izpadu
Slovenski tenisač Grega Žemlja je v Parizu izpadel v drugem kolu. Premagal ga je Rus Teimuraz Gabašvili, 116. igralec lestvice ATP, s 6:3, 6:1 in 6:1. Žemlja se je dobro upiral Gabašviliju do 3:3 v uvodnem nizu, potem pa je popustil, Rus pa je v nadaljevanju nanizal devet iger. V tretjem nizu je Žirovničan osvojil uvodno igro. Igralca sta se za kratek čas morala posloviti od pariškega peska, ko je dež prekinil dvoboj, vendar pa je ruski teniški igralec tudi v nadaljevanju ohranil premoč in zlahka pripeljal dvoboj h koncu po 87 minutah.

"Nisem bil zadovoljen z igro in sem malo razočaran. Kljub slabši igri pa sem lahko v celoti zadovoljen z nastopom na Roland Garrosu. Gabašvili je bil dosti bolj neugoden nasprotnik kot prejšnji, igral je agresivno, prisiljen sem se bil braniti, ob tem pa ni bilo prave energije in moči v nogah. Bo treba še kar veliko postoriti glede tega na treningu. Če bi bil mogoče malo bolj svež, bi bilo lahko vse skupaj veliko lažje," je dejal Žemlja, ki se je tako kot njegov nasprotnik na glavni del turnirja Roland Garros uvrstil prek kvalifikacij.

OP Francije, 2. kolo (M):


Andy Roddick (ZDA/6) : Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 5:7, 6:4, 6:2
Teimuraz Gabašvili (Rus) : Grega Žemlja (Slo) 6:3, 6:1, 6:1
Marcos Baghdatis (Cip/25) : Marcel Granollers (Špa) 4:6, 6:1, 7:5, 6:2
Fabio Fognini (Ita) : Gael Monfils (Fra/13) 2:6, 4:6, 7:5, 6:4, 9:7
John Isner (ZDA/17) : Marco Chiudinelli (Švi) 6:7 (3), 7:6 (3), 7:6 (7), 6:4
Andrew Murray (VBr/4) : Juan Ignacio Chela (Arg) 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:2

Dvoboja prekinjena zaradi slabe vidljivosti, mraka:
Pablo Andujar (Špa) : Thomaz Bellucci (Bra/24)
Ivan Ljubičić (Hrv/14) : Mardy Fish (ZDA)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.