Šport
271 ogledov

Roglič: Želim si zmagovati, tako bo že jutri

Primož Roglič Epa
Primož Roglič med favoriti za nov podvig.

Pred mesecem dni je Primož Roglič moral priznati premoč Tadeju Pogačarju, ki si je v predzadnji etapi Toura zagotovil rumeno majico in zmago na Dirki po Franciji. Slednji, lani sicer tretji na Vuelti, bo špansko pentljo tokrat izpustil, Roglič pa bo skušal obraniti lansko zmago. Znova bo nastopil v vlogi enega izmed največjih favoritov.

"Tu bo povesem enako kot na Touru. Sem smo prišli z močno ekipo, Tom in jaz pa sva kapetana. Videli bomo, kdo bo boljši in kako bo vse skupaj potekalo. S Tomom sva vodji in upam, da se bova zabavala z dirkanjem tu," je na novinarski konferenci pred Vuelto izjavil Roglič, ki bo poleg Toma Dumoulina v moštvu imel še obilico pomoči predvsem s strani Roberta Gesinka, Seppa Kussa in Georga Bennetta.

O zaključku Toura 30-letni kolesar ne razmišlja. "Vse je potekalo zelo hitro. Takoj sem sprejel, kaj se je zgodilo in se raje osredotočil na naslednje dirke. Nastopil sem na svetovnem prvenstvu, nato v Liegeju in zdaj sem tu," je dejal šesti s SP in zmagovalec klasične enodnevne preizkušnje Liege-Bastogne-Liege.

"Zagotovo si želim čim več zmagovati. To bo veljalo že od jutri naprej," pred 75. Vuelto pravi Zasavec, ki je bil od poletja 2018 na večetapnih dirkah vselej uvrščen med najboljšo četverico, na zadnjih treh tritedenskih dirkah pa je vselej stopil na zmagovalni oder. Lani je bil najprej tretji na Giru, nato je osvojil Vuelto, letos pa je bil drugi še na Touru.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Rogliču naj bi tokrat ustrezal profil dirke, z resnimi nastopi se tokrat 18 etap dolga Vuelta, začne že v torek. "Trasa se razlikuje od tiste na Touru, saj se na papirju zdi, da je tretji teden nekoliko lažji. Marsikatera reč bo jasna že jutri, ali pa vsaj v naslednjih dneh, saj se takoj pričnejo gorske etape. Meni je trasa všeč, saj bo vseskozi treba dirkati. Razburljivo bo tudi za gledalce doma," meni Roglič.

Nekoliko manj pritiska bo čutil Dumoulin. Zmagovalec Gira iz leta 2017 je na Touru brez težav sprejel vlogo Rogličevega pomočnika. "Imamo močno ekipo, škoda bi bila, če tega ne bi izkoristili. Je sicer nekaj čudnih občutkov, saj tokrat za tritedensko dirko nismo imeli višinskih priprav. Je drugače. Vse skupaj se kar prepleta, a tako je tudi za vse ostale. Na koncu bomo vseeno dobili zmagovalca Vuelte in bilo bi bolje, če je to eden od naju," razmišlja Dumoulin.

Poleg obeh kolesarjev moštva Jumbo-Visma naj bi se za visoka mesta v skupni razvrstitvi borili še Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Davide Formolo (UAE Team Emirates), Enric Mas (Movistar) in Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), morda še Michael Woods (EF Pro Cycling) in Alexander Vlasov (Astana).

Zanimivo bo videti, kaj bo lahko storil štirikratni zmagovalec Toura in dvakratni prvouvrščeni na Vuelti Chris Froome, ki se poslavlja od ekipe Ineos, v moštvu Bahrain McLaren pa bosta nastopila tudi Slovenca Grega Bole in Matej Mohorič. Slednji bi lahko imel nekaj več prostih rok na posameznih etapah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice