Šport
77 ogledov

Rolo po dobrem uvodu čaka vroč nasprotnik

Blaž Rola EPA
Slovenec Blaž Rola je preskočil prvo oviro v kvalifikacijah za nastop na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku.

Blaž Rola, 249. igralec sveta, je v prvem krogu kvalifikacij za OP ZDA po 54 minutah igre s 6:3, 6:2, premagal Italijana Stefana Napolitana, ki na lestvici ATP zaseda 191. mesto.

V naslednjem krogu se bo 26-letni Ptujčan pomeril s Kanadčanom Petrom Polanskim, ki je na lestvici uvrščen še precej višje od prejšnjega nasprotnika; tj. 126. mesto.

Polanski je v dobi formi, saj je na nedavnem turnirju serije masters v Montrelu izločil celo 75. igralca sveta Vaseka Pospisila, torej bo moral Rola pošteno zavihati rokave. Slovenski tenisač bi lahko za nasvet poklical Blaža Kavčiča, ki je letos že dvakrat uspel premagati Kanadčana.

OP ZDA bo najdonosnejši teniški turnir v zgodovini. Nagradni sklad je presegel rekordnih 50 milijonov ameriških dolarjev. Zmagovalec in zmagovalka bosta prejel ček v višini 3,7 milijona, že uvrstitev  v glavni žreb pa prinaša najmanj 50.000 dolajrev.

Zadnji grand slam sezone se prične 28. avgusta in konča 10. septembra.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice