Šport
9 ogledov

Sebastiena podaljšala s Citroënom

Loeb ima še vedno dovolj motiva, da bo ostal pri Citroënu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb bo tudi v sezoni 2011 sodeloval s tovarno Citroën.

Francoski proizvajalec avtomobilov je v torek sporočil, da bo Loeb član njihove tovarniške ekipe tudi v sezoni 2011, ko bodo Francozi v SP nastopili z novim dirkalnikom DS3.

"Po koncu sezone bi po pogodbi sicer lahko končal sodelovanje s Citroenom. Toda še vedno imam dovolj motiva in z novim dirkalnikom nas čakajo tudi novi izzivi," je ob podaljšanju dejal Loeb.

Pri 36 letih šestkratni svetovni prvak ne kaže nobene želje, da bi zapustil prestol svetovnega relija. Tudi v letošnji sezoni je na najboljši poti, da jo konča na skupnem prvem mestu. Po sedmih dirkah ima že 51 točk naskoka pred Sebastienom Ogierjem.

Prav slednji se je kot član mladinske ekipe Citroëna v tej sezoni zelo izkazal in Francozi so tudi z nekdanjim mladinskim svetovnim prvakom že sklenili pogodbo za dirkanje tudi v letu 2011. Za zdaj pa nove pogodbe še nima drugi Citroënov tovarniški voznik Španec Dani Sordo, ki se bo na naslednjem reliju za SP na Finskem tudi začasno preselil v mladinsko moštvo, Ogier pa bo ob slavnejšem rojaku in soimenjaku Loebu dobil možnost nastopa s tovarniškim dirkalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.