Šport
138 ogledov

Sergej Bubka obiskal "svoj" slovenski lokal

Sergej Bubka Bubka bar
1/7
Lidia Zbašnik
Lokal Bubka Bar v Dečnem selu, ki nosi ime po slovitem ukrajinskem atletu Sergeju Bubki, je prejel zelo visok obisk.

Dobitnik številnih odličjih, tudi zlate olimpijske - Sergej Bubka, se je te dni mudil v Posavju, kjer je obiskal gostinski lokal v Dečnem selu, Bubka Bar. 

Ukrajinec je bil od leta 1993 do leta 2014 svetovni rekorder v skoku z palico, svetovni rekord pa je popravil kar 35-krat.

Vidno ganjeni lastnik bara Bubke, tudi nekdanji skakalec s palico, je bil ob visokem obisku svojega športega vzornika vidno presenečen in je povedal, da so se uresničile njegove sanje. 

Ni si predstavljal

"Bubko skupaj s sodelavci ustvarjamo že osem let, in niti pod razno si nisem predstavljal, da bo nekoč zgodba prišla tako daleč, da nas bo obiskal celo sam Sergej Bubka, ki ga neizmerno cenim, bil pa je tudi moj športni vzornik v času aktivne kariere," je dejal Gianni.

Gianni in Bubka sta se spoznala nekaj let nazaj na atletskem kongresu. Takrat je Bubka prvič slišal, da obstaja v majhni vasici Dečno selo gostinski lokal, ki nosi njegovo ime, posvečen pa je vsem njegovim dosežkom. Takrat mu je obljubil, da ko se znova vrne nazaj, da bo zagotovo obiskal Bubka Bar. Svojo obljubo je izpolnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.