Šport
30 ogledov

Skok: "Tudi na Poljskem na nož"

Uroš Zorman in Matevž Skok sta z okrepljeno samozavestjo odpotovala na Poljsko, Anže Petkovšek
V odločilnih trenutkih na sredinem kvalifikacijskem obračunu med Slovenijo in Poljsko v Stožicah je zablestel vratar Matevž Skok in dodal velik delež k zmagoslavju naše izbrane vrste s 30:28.
Bezjak odsoten šest tednov
Zmaga Slovenije je imela tudi črn madež, saj si je Marko Bezjak poškodoval koleno. Srednji zunanji igralec in soigralec Skoka pri velenjskem Gorenju bo odsoten šest tednov.

Vratar Gorenja je proti Poljakom zbral kar 16 obramb in bil ob Draganu Gajiču ter Urošu Zormanu med najzaslužnejšimi za slavje Slovenije v kvalifikacijski skupini 3. Po tej zmagi je evropsko prvenstvo že na dosegu roke. Če bodo Matevž Skok in soigralci tako razpoloženi tudi v soboto na Poljskem, potem lahko v naši reprezentanci že rezervirajo hotelske sobe v Srbiji, kjer bo drugo leto med 17. in 28. januarjem potekal zbor najboljših reprezentanc na stari celini.

Po pričakovanjih so bile Stožice polne. Že na prvi pogled so vam gledalci dali dodatno energijo …
Občinstvo je bilo odlično. To je za nas nov zagon, da imamo tako polno dvorano.

Kako ste vi iz vrat videli tekmo?
Tekma ni bila lahka, saj vsi dobro igrajo rokomet. Vsi so iz mesa in krvi, tako da se je za vsako tekmo potrebno posebej pripraviti in dobro odigrati.

Nič še ni odločenega. Vse se še lahko zgodi. Tako kot sem že dejal, bomo mi vsako tekmo šli na nož in samo tako lahko pridemo do pozitivnega rezultata.
Matevž Skok

Vas je nasprotnik s čim presenetili?
Ne, Poljaki so igrali svojo igro. Imajo vrhunske zunanje igralce. Mi smo igrali agresivno, kot smo se dogovorili. Ključ do uspeha je bila obramba.

S to zmago ste se že zelo približali uvrstitvi na evropsko prvenstvo v Srbiji.
Nič še ni odločenega. Vse se še lahko zgodi. Tako kot sem že dejal, bomo mi vsako tekmo šli na nož in samo tako lahko pridemo do pozitivnega rezultata.

Tekmo ste začeli odlično, nato malce padli, a vam je selektor kljub temu dal priložnost tudi v drugem polčasu. To je bila verjetno težka odločitev?
Pred tekmo nisem vedel, da bom začel. Cel dan sem bil malce nervozen, že v torek zvečer sem težko zaspal. Res sem začel odlično, nato padel v nekakšno luknjo. Zelo sem vesel, da se mi je potem uspelo pobrati in da sem nadaljeval v takšnem stilu, kot sem začel.

V soboto vas čaka še srečanje na Poljskem. Kaj pričakujete?
Znova bomo odigrali tako kot tukaj. Šli bomo na nož, ne bomo se predali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.