Šport
28 ogledov

Slovenci mladci do evropskega brona

Četa Slavka Iveziča je dosegla izjemen uspeh. (Foto: RZS) Žurnal24 main
Slovenski rokometni mladinci so na evropskem prvenstvu¸v Bratislavi na tekmi za tretje mesto po podaljšku strli odpor nemške izbrane vrste (30:25) in osvojili bronasto kolajno.

Reprezentanci sta se na tem EP enkrat že srečali, in sicer v prvem kolu glavnega dela. Takrat so slavili Nemci (31:25). Maščevanje čete Slavka Iveziča je uspelo!

 

Nemčija je v dvoboj bolje vstopila in si hitro priigrala nekaj zadetkov prednost. Do polčasa je Nemcem uspelo zadržati prednost (15:11) in Slovenci so v drugem polčasu morali zaigrati na polno. To jim je tudi uspelo, saj so v 48. minuti z delnim izidom 4:0 ujeli priključek in šest minut do konca se je vse pričelo znova (23:23).

 

Po koncu rednega dela je na semaforju pisalo 25:25. Za razliko od petkovega polfinalnega dvoboja proti Portugalski, ko so Slovenci na začetku podaljška prejeli tri zadetke zapored, je bila tokrat slika v dvorani Sibamac Arena v Bratislavi povsem drugačna. Naši igralci so že v prvih treh minutah dvakrat spravili žogo v nasprotnikovo mrežo (27:25), nato pa še trikrat in z delnim izidom kar 5:0 v podaljških suvereno dobili odločilno tekmo za bronasto evropsko kolajno. Nemci v podaljšku sploh niso zabili!

 

Evropsko prvenstvo mladincev v Bratislavi, tekma za 3. mesto:


Slovenija
: Nemčija 30:25* (25:25, 11:15)*
po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.