Šport
162 ogledov

Slovenka z dvema zmagama odprla turnir v Dubaju

dalila jakupović Epa
Uspešen dan za Dalilo Jakupović.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je po uspešnem nastopu med posameznicami na turnirju WTA v Dubaju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev preskočila prvo oviro tudi med dvojicami. V navezi z Romunko Irino Bara je premagala Švicarko Belindo Benčič in Rusinjo Darjo Kasatkino z 2:6, 6:4, 11:9.

Med dvojicami pa je nastope že končala Andreja Klepač, ki je s Kitajko Zheng Saisai morala priznati premoč Tunizijki Ons Jabeur in Američanki Alison Riske s 4:6, 4:6. Tretja Slovenka v tej konkurenci je prav tako že izpadla, Katarino Srebotnik in Američanko Raquel Attawo sta premagali Španka Lara Arruabarrena in Američanka Kaitlyn Christian s 3:6, 6:4, 10:4.

V prvem krogu pri posameznicah jeJakupovićeva - na glavno tekmovanje se je prebila kot srečna poraženka - z 1:6, 6:1 in 6:2 premagala Kazahstanko Zarino Dijas. V drugem krogu se bo pomerila s peto nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je bila v prvem krogu prosta.

Polona Hercog je v zadnjem krogu kvalifikacij klonila proti Čehinji Lucie Hradecki, toda po odpovedi 14. igralke sveta Danke Caroline Wozniacki zaradi bolezni je vendarle nastopila v prvem krogu, kjer pa je morala priznati premoč Švicarki Stefanie Vögele s 3:6, 2:6. Ta je na WTA lestvici uvrščena pet mest za Hercogovo, danes pa je v njunih medsebojnih dvobojih zmagala prvič; po uri in 13 minutah je zdaj skupni izid v medsebojnih zmagah znižala na 1:3. Njena naslednja tekmica bo rojakinja Belinda Benčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.