Šport
31 ogledov

Slovenski futsal na pol poti do SP

futsal euro 2012 slovenija španija reprezentanca futsal.si
Sloveniji je pripadel prvi polčas dodatnih kvalifikacij za SP 2012. V Velenju so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika z 2:0 premagali Čehe in si priigrali lepo prednost pred povratno tekmo v Pragi (11.4. ob 18. uri). Za Slovenijo sta v Velenju zadela Alen Fetič in Rajko Uršič.

V drugi minuti je preko vrat meril Rok Mordej, v četrti minuti so Čehi blokirali Igorja Osredkarja, pri strelu je bil tudi Primož Zorč. Dvakrat so Puškarja ogreli gostje. V četrti minuti je selektor Andrej Dobovičnik poslal na parket športne dvorane v Velenju nove moči – Uršič, Čujec, Melink, Fetič. Gostom niso dali dihati – visoko na njihovo polovico so se postavili. Zgodilo se je, da niso zmogli s svoje polovice.

Ko so prišli preko, so bili najbolj nevarni po levi strani. Tam je deloval izkušeni rutiner Michael Mareš. Dvakrat je meril. Enkrat je dobil blok, drugič pa je bil tudi Damir Puškar. V 7. minuti bi lahko gostje vodili, pa jim ni uspelo – Slovenija je povsem na desni strani pozabila na Michala Seidlerja. Na srečo je bil Puškar zopet na svoje mestu.

Nagrada za požrtvovalne Slovence je prišla v 10. minuti. Zorč, Fetič in Uršič so vršili pritisk, Fetič je prišel do žoge in premagal še vratarja Liborja Gerčaka. Rdeča dvorana je eksplodirala, 1200 gledalcev je skočilo na noge. Zasluženo!

Pričakovati je bilo, zgodilo se je. Med 12. in 15. minuto so prišle češke minute. Grozili so, a slovensko srce in požrtvovalnost, tudi nekaj sreče, žogi niso dali poti v mrežo. Po minuti odmora se je Slovenija zopet razživela. Kristjan Čujec je stresel prečko, za piko na i pa navezal nase celo češko obrambo, ki je izpadla sila nebogljena ob slovenskemu legionarju. V drugem polčasu so Čehi vršili pritisk, prvih deset minut se je igralo na njihovi polovici. Kljub temu Slovenija ni klonila. Še več – v 10. minuti je sledil hiter protinapad »tri na dva«, ki ga je po sredini s strelom s kakih 10 metrov zaključil Rajko Uršič. V zadnji minuti bi lahko Čujec povišal na 3:0, a je tudi 2:0 dober rezultat, ki daje upanje, da se ta generacija zapiše med nesmrtne.

Dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo, prva tekma:

Slovenija : Češka 2:0 (1:0)
Fetič (10), Uršič (10)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.