Šport
297 ogledov

Slovenski reprezentant k veliki evropski ekipi

nik henigman
Slovenska rokometna kolonija na Madžarskem bo dobila še enega člana.

Slovenski rokometni reprezentant Nik Henigman bo v prihodnji sezoni okrepil madžarskega podprvaka Pick Szeged, kjer že igrajo Slovenci Matej Gaber, Staš Skube in Mario Šoštarič. Dvaindvajsetletnik, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanje za dve sezoni.

Henigman je v tej sezoni lige NLB zaradi poškodbe odigral le 13 tekem za Riko Ribnico, na katerih je dosegel 70 golov. Ekipa Siniše Markote je trenutno s tekmo več od Celja Pivovarne Laško še vedno na drugem mestu lestvice lige za prvaka, ki ji v prihodnji sezoni znova omogoča napredovanje v evropska tekmovanja, še vedno pa se bori tudi za naslov prvaka.

Dvesto centimetrov visokega rokometaša pred odhodom v Szeged čakajo še kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, v katerih se bo Slovenija 9. junija ob 20.00 v Kopru ter štiri dni kasneje ob 18.00 v Veszpremu pomerila proti Madžarom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.