Šport
17 ogledov

Sumljivi Čelik izstopil iz lige

stadion Čelika Nikšić Facebok
Nikšićki Čelik, ki je letos v kvalifikacijah za Evropsko ligo dvakrat doživel katastrofo proti Luki Koper, je izstopil iz elitne črnogorske lige.

Vodstvo Čelika je v začetku tedna obvestilo Nogometno zvezo Črne Gore (FSCG), da ne zmore več tekmovanja v najboljši državni ligi. Tako se je končal projekt, začet leta 2011, ko je iz rok občine Nikšić klub prešel v roke Ranka Radulovića. Slednji se sedaj umika s predsedniškega mesta, Čelik bo spet občinski klub, nastopal pa bo v regionalni ligi.

Od leta 2011 so "metalurgi" dvakrat igrali v finalu pokala in ga enkrat tudi osvojili, v prvenstvu pa so dvakrat končali na tretjem mestu. Če so bili na domačih zelenicah solidni, pa so ugled razprodajali na mednarodnem prizorišču. Tako so letos v prvem predkolu Evropske lige dvakrat visoko klonili proti Luki Koper. V Črni Gori je bilo 5:0 za Primorce, na Bonifiki pa 4:0. Pred dvema letoma je Čelik s skupnim izidom 9:1 klonil proti ekipi Metalurg Rustavi.

Prirejali evropske tekme?

V obeh primerih so mnogi namigovali na prirejanje tekem, saj so nogometaši Čelika dobivali res neverjetne gole. Eden takšnih je bil tudi četrti gol Kopra v Nikšiću, ko je domači vratar Vladan Giljen "čudno" reagiral ob strelu Mateja Palčiča. Gol si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

FSCG ima sedaj težko nalogo, da v zadnjem trenutku najde novega prvoligaša. V četrtek je namreč postalo dokončno jasno, da Čelika v sezoni 2014/15 ne bo v prvi ligi. Glavna kandidata za njegovo zamenjavo sta Mornar iz Bara in Jezero. Obe moštvi sta letos izpadli v dodatnih kvalifikacijah za prvo ligo.

"Čuden" gol Mateja Palčiča za 0:4 v Nikšiću:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.