Šport
55 ogledov

"Superpokal ni najpomembnejša tekma"

Krka Novo mesto Cibona liga ABA Džikić trener ABA
V torkov superpokalni obračun proti Union Olimpiji bo Krka vstopila močno oslabljena. Zaradi številnih težav s poškodbami je trener Novomeščanov Aleksandar Džikić pred prvo uradno tekmo v sezoni zelo previden.

"Na tekmi ne bomo nastopili v popolni zasedbi. Imamo nekaj težav s poškodbami. Luka Lapornik in Aleksis Mangikri Wangmene sta poškodovana, Tomaž Bolčina in Nebojša Joksimovič pa sta bolna. Do tekme je sicer še dovolj časa, videli pa bomo, ali se bo situacija obrnila na bolje, ali na slabše. V moštvu imamo kar nekaj medicinskih fenomenov, ki nimajo sreče z zdravjem," je pojasnil Džikić na druženju z novinarji pred dvobojem v Šenčurju. 

Krka Cedevita Novo mesto liga ABA Džikić | Avtor: SPS/ABA SPS/ABA
Torkova tekmeca sicer pilita formo pred bližnjim pričetkom regionalne lige ABA, superpokal pa bo po Džikićevih besedah prava generalka: "Za obe moštvi je to zadnja preizkušnja pred začetkom Lige ABA, oboji pa si želimo zmage. Vem, da v začetku sezone ne bomo igrali najboljše. Tudi sam ne maram ekip, ki na prvi tekmah blestijo, nato pa padejo formi. Pred nami je dolga sezona v kateri se bomo pomerili s številnimi ekipami, ki so kakovostnejše od naše. Zelo me zanima v kakšni luči se bomo predstavili proti njim. V sezoni bo veliko nihanj, vendar upam, da bomo na koncu sezone ravno v najboljši formi."

Džikić želi, da Begić ostane

Novomeški strateg svoje zdesetkane ekipe ne obremenjuje s superpokalnim tekmecem: "Ne 
obremenjujem se z Ljubljančani, saj superpokal ni najpomembnejša tekma v sezoni. Njihov najboljši košarkar Mirza Begić ima s klubom podpisano odprto pogodbo, tako da lahko vsak trenutek zapusti klub. Osebno si želim, da bi Begić ostal v Ljubljani celotno sezono, saj je to dobro tudi za slovensko košarko. Težko govorim o njihovi trenutni moči."

Đikić Džikić Krka Igokea liga ABA | Avtor: ABA Photo ABA Photo
V ligi ABA bo po Džikićevem mnenju kar nekaj moštev konkuriralo za sam vrh lestvice: "Glede na 
zadnje dogodke bo Partizan malce slabši kot lani, po drugi strani pa sta Cedevita in Cibona sestavili odlični ekipi. Podobna velja tudi za Budućnost, Zadar, Igokeo in Szolnoki, medtem ko je Metalac še velika neznanka. Liga bo brez dvoma zelo kakovostna."

"Mladi morajo narediti korak naprej"

Po številnih kadrovskih spremembah bo letos v zasedbi aktualnih prvakov kar nekaj mladcev, ki pa si bodo morali izboriti trenerjevo zaupanje: "Težko je uveljaviti mladega košarkarja in obenem doseči vrhunski rezultat. Imamo kar nekaj mlajših košarkarjev kot so Rojc, Bolčina in Kastrati, ki pa zame osebno niso več mladci. Ti košarkarji morajo obvezno narediti korak naprej. Če ne bodo uspeli, potem za njih ne bo več mesta v našem moštvu. Sami se morajo izboriti za mesto pod soncem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.