Šport
1197 ogledov

Švicarski as obležal nezavesten in huje poškodovan

Švica bob Epa
Nesrečnega Švicarja so po hudi nesreči prepeljali v bolnišnico, kjer je uspešno prestal operacijo. Njegovo stanje je stabilno.

Sandra Michela, člana švicarske ekipe v bobu, so urgentno prepeljali v bolnišnico po hudi nesreči švicarskega kvarteta na treningu za tekmo svetovnega pokala v Nemčiji.

Bob se je med vožnjo prevrnil, Michel pa je padel iz njega, nato pa ga je bob še povozil, potem ko je s ciljnega prostora zdrsnil nazaj na progo, je v zvezi s tem poročala nemška tiskovna agencija dpa. Švicar je v nesreči izgubil zavest.

Svetovna bob zveza IBSF je sporočila, da so nesrečnika s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Dresdnu, kjer so mu že operirali poškodbe prsnega koša, kolka in stegen. Kot so sporočili iz bolnišnice, je v stabilnem stanju.

Poškodovani so bili tudi preostali člani ekipe. Voznik Michael Vogt je doživel hud pretres možganov in dobil številne modrice na telesu, preostala dva člana pa sta bila lažje poškodovana.

"Švicarska reprezentanca je globoko užaloščena zaradi te nesreče. Sandru Michelu, Michaelu Vogtu, Dominiku Hufschmidu in Andreasu Haasu želimo hitro in popolno okrevanje," so sporočili iz ekipe.

"Zveza je odločila, da se se lahko preostale švicarske ekipe v Altenbergu same odločijo, ali želijo sodelovati pri nadaljnjih treningih in prihajajočih dirkah," so dodali.

Vogt in Michel sta na olimpijskih igrah 2022 osvojila četrto mesto v dvosedu, na lanskem svetovnem prvenstvu pa bronasta. Zveza je že uvedla preiskavo nesreč.

Švica bob Michel Vogt | Avtor: Epa Michael Vogt (levo) in Sandro Michel. Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.