Šport
29 ogledov

Tudi kralj na pogrebu legende Reala

Alfredo di Stefano EPA
Na dan, ko se je Argentina uvrstila v finale svetovnega prvenstva, so se v Madridu poslovili od legendarnega Argentinca Alfreda di Stefana.

V ponedeljek je kmalu po 88. rojstnem dnevu umrl Alfredo di Stefano, ki je nogometno zgodovino pisal predvsem v vrsti madridskega Reala, s katero je petkrat zapored med letoma 1956 in 1960 osvojil evropski pokal državnih prvakov. Di Stefano je umrl za posledicami srčnega napada, pokopan pa je v družinskem grobu ob soprogi Sari in hčerki Nannette.

Včerajšnjega pogreba se je udeležilo na tisoče navijačev Reala, zadnje slovo pa je di Stefanu na častni tribuni stadiona Santiago Bernabeu namenil tudi španski kralj Felipe VI.

Alfredo di Stefano | Avtor: EPA EPA
Di Stefano, ki se je rodil 4. julija 1926 v Buenos Airesu, je nogometno pot začel pri moštvu River Plate, svet pa ga je najbolj spoznal v majici Reala iz Madrida, za katerega je v 282 nastopih zabil 216 golov. Dvakrat je bil svetovni nogometaš leta, s kraljevim klubom se je veselil petih evropskih naslovov, v izboru Mednarodne nogometne zveze Fifa za nogometaša stoletja pa je zasedel četrto mesto, za Pelejem, Johanom Cruyffom in Franzem Beckenbauerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.