Šport
20 ogledov

Ungur usoden za Bedeneta

Aljaž Bedene Reuters
V finale zaključnega Challengerja v Sao Paulu sta se uvrstila Romun Adrian Ungur in Portugalec Guido Pella. Prvi je s 6:4, 6:1 premagal Aljaža Bedeneta, drugi pa je bil s 7:6 (3), 6:2 boljši od Romuna Victorja Hanescuja.

adrian ungur | Avtor: EPA EPA
V prvem polfinalnem obračun zaključnega Challengerja v Sao Paulu se je slovenski tenisač Aljaž Bedene pomeril z Romunom Adrianom Ungurjem. Z rezultatom 6:4, 6:1 se je v finale uvrstil slednji, saj je Bedene po dokaj izenačenem prvem nizu v drugem uspel osvojiti samo 15 točk. ''Na začetku sem naredil veliko neizisiljenih napak. Nisem bil sproščen, ne vem, kaj se je zgodilo. Nato mi je uspelo spreobrniti potek dvoboja,'' je povedal Ungur, ki je skupinski del tekmovanja zaključil na prvem mestu Zelene skupine. ''Zelo sem srečen. Po pravici povedano, tega nisem pričakoval,'' je dodal Romun.

V finalu se bo pomeril s Portugalcem Guidom Pello, ki ga je v skupinskem delu že premagal, in sicer v podaljšani igri tretjega niza. Pella je preprečil romunsko obarvani finale, ko je s 7:6 (3), 6:2 premagal zmagovalca Rumene skupine Victorja Hanescuja. ''Težko bo,'' je pred nedeljskim finalom povedal Portugalec in dodal: ''Ungur igra zelo dobro, kar je pokazal proti Bedenetu. Mislim, da bo igral enako kot zadnjič. Ima fantastičen backhand, ki mi bo povzročal težave. Karkoli se bo zgodilo, bo dobro. Užival sem na tem turnirju. Jutri bom poskusil zmagati, da se uvrstim med top 100 igralcev na svetu.''

ATP Challenger Tour Finals:

Adrian Ungur (Rom) : Aljaž Bedene (Slo) 6:4, 6:1

Victor Hanescu (Rom) : Guido Pella (Arg) 6:7 (3), 2:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.