Šport
29 ogledov

V Nemčijo brez Bezjaka

Marko Bezjak je bil z desetimi zadetki prvi strelec Gorenja. (Foto: Dejan Mijovi Žurnal24 main
Rokometaše Gorenja v nedeljo čaka prva četrtfinalna preizkušnja pokala EHF proti nemškemu Göppingenu. Varovanci Branka Tamšeta se dobro zavedajo, da bo naloga vse prej kot lahka.

Rokometaši iz Velenja so se v velikem slogu uvrstili v četrtfinale evropskega pokala EHF, konec tega tedna pa jih čaka silno zahtevno gostovanje pri nemškem Göppingenu. Obračun v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg se bo v nedeljo, 27. marca, začel ob 17.30, povratna tekma pa bo teden kasneje v velenjski Rdeči dvorani.

Zasedba iz Šaleške doline, trenutno vodilna v prvi slovenski rokometni ligi, je v tej sezoni na mednarodni sceni najprej odpihnila Nexe Našice, v osmini finala pa še avstrijski Bregenz. Izbranci Branka Tamšeta se zavedajo, da so njihovi četrtfinalni tekmeci vsaj za dva razreda močnejši od hrvaških in avstrijskih predstavnikov, za nameček pa njihovi nedeljski tekmeci najboljše predstave kažejo ravno pred domačimi gledalci, kjer nimajo usmiljenja niti do imenitnih domačih tekmecev iz Kiela, Hamburga, Mannheima ...

"V Göppingen ne gremo z belo zastavo, računamo na aktiven izid pred povratno tekmo v Velenju. Za naše tekmece igrajo številni nemški reprezentanti in rokometaši s področja nekdanje Jugoslavije, ki so nekoč igrali tudi v Sloveniji. V nemški ligi so navajeni igrati obrambo 6-0, morda jih bomo presenetili s kakšno drugo obrambno postavitvijo," je bil na petkovi novinarski konferenci nekoliko skrivnosten prvi mož stroke Tamše.

Velenjčani se bodo na približno 900 kilometrov dolgo pot z avtobusom odpravili v soboto zjutraj, zvečer pa opravili lažji trening. Med potniki ne bo ideologa igre Marka Bezjaka, ki se je poškodoval na reprezentančni akciji proti Poljski. Rehabilitacija njegovega kolena je hitrejša od pričakovanj, izjemno pomemben člen v velenjski rokometni verigi pa kljub temu ne bo nared tudi za povratni obračun čez en teden.

Pravico na nemško-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Norvežana Havard Kleven in Christian Ramberg, delegat pa bo Šved Peter Olsson.

Na mednarodni sceni bosta konec tega tedna nastopili še mariborska in koprska zasedba. Maribor Branik bo v soboto na domačem igrišču v okviru pokala pokalnih zmagovalcev gostil špansko ekipo Amaya Sport San Antonio, Cimos Koper pa v pokalu challenge poljsko zasedbo Azoty Pulawy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.