Šport
31 ogledov

V polfinalu bosta obe praznovali rojstni dan

Jelena Ostapenko EPA
Latvijska teniška igralka Jelena Ostapenko, ki na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu nima vloge postavljene igralke, je napredovala v polfinale.

V četrtfinalu je zaenkrat še devetnajstletna Jelena Ostapenko po prekinitvi zaradi dežja premagala 11. nosilko in nekdanjo prvo igralko sveta, Danko Caroline Wozniacki s 4:6, 6:2 in 6:2.

Dež je danes dodobra premešal spored turnirja v Franciji, a vseeno so prireditelji pod streho spravili nekaj dvobojev. Tako sta se končala oba prekinjena četrtfinalna dvoboja v ženski konkurenci, Ostapenkova pa je presenetljivo ugnala Wozniackijevo. V polfinale je napredovala tudi Švicarka Timea Bacsinszky, ki je kot šele 30. nosilka premagala Francozinjo Kristino Mladenović z dvakrat po 6:4.

Ostapenkova in Bacsinzky se bosta v polfinalu pomerili v četrtek. Zanimivo je, da bosta obe takrat praznovali rojstni dan. Latvijka bo dopolnila 20. leto, Švicarka pa je osem let starejša od svoje naslednje tekmice.

Moška četrtfinala bodo namesto danes na sporedu šele v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.