Šport
664 ogledov

V slovenski skupini zmaga Francije, Brazilci so se namučili

SP v odbojki v Ljubljani Epa
V slovenski skupini Francozi do zmage nad Nemci, Brazilci tesno ugnali Kubance.

Z obračuni skupinskega dela se je v Sloveniji in na Poljskem začelo svetovno prvenstvo v odbojki. V slovenski skupini D so zmago zabeležili Francozi, ki so bili s 3:0 v nizih boljši od Nemcev. V skupini B so prav tako v Ljubljani Brazilci po preobratu premagali Kubo s 3:2.

V skupini C so v Stožicah prve tri točke pričakovano vknjižili Francozi. Zmagovalci letošnje lige narodov so bili nekoliko bolj prepričljivi v prvem nizu, v drugem pa zaostajali že s 16:23, a na koncu zaigrali bolje in povedli z 2:0. Tudi v tretjem nizu so nadoknadili zaostanek 17:20 in 19:22 ter slavili s 3:0 v nizih.

Prepričljivo zmago so v skupini B zabeležili Japonci, ki so s 3:0 strli Katar. Japonci imajo tako tri točke, dve pa ima Brazilija. Slednja se je zbrala šele po nenadejanem zaostanku z 0:2 proti Kubi, nato pa ekspresno izenačila in na razliko dobila še odločilni peti niz.

Tekmovanje se je začelo tudi na Poljskem, natančneje v Katovicah, kjer sta se za uvod v skupino C pomerili reprezentanci ZDA in Mehike. Prepričljivo je slavila prva s 3:0 v nizih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice