Šport
140 ogledov

Velenjčani po petih letih v skupinskem delu

Matic Verdinek Profimedia
Velenjski rokometaši so izločili makedonskega predstavnika.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na drugi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh igrali neodločeno z Metalurgom iz Skopja s 23:23 (10:13), zavoljo zmage na prvi tekmi s 24:19 pa so se uvrstili v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

To jim je uspelo prvič po sezoni 2014/15, v tisti sezoni so celo igrali na finalnem turnirju. Glavnino dela so ose opravile na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci slavile s petimi zadetki naskoka, v Skopju pa so tokrat zdržale vse nalete Metalurga.

Gostitelji so tekmo začeli zelo poletno in hitro povedli s 3:0. Dober začetek Metalurga je prebudil igralce Zorana Jovičića, ki so ujeli ritem, stik s tekmeci pa držali pred po zaslugi Matica Verdinka, ki je do sredine polčasa in izida 8:7 dosegel kar pet golov. Vseeno so domačini na odmor šli s tremi goli prednosti (13:10).

Velenjčani so se v drugem polčasu vrnili v igro pri 15:15, a so vseeno ves čas lovili tekmece. Ti so ob zaključku tekme vodili z 21:19, toda Gorenje se ni predalo in v izdihljajih iztržilo nedoločen izid, z njiim so potrdili zanesljivo pot v skupinski del pokala EHF. Gol za 23:23 je devet sekund pred koncem dosegel Miha Kavčič. Verdinek je bil na koncu z devetimi goli prvi strelec tekme.

"Za nami je težko gostovanje. Vedeli smo, da nas čaka vroč teren v Skopju. Mislim, da smo dali od sebe svoj maksimum, držali smo se stvari, ki smo se jih zmenili na video analizi. Sedaj nas čakajo novi izzivi v skupinskem delu. Čestital bi ekipi ter celotnemu vodstvu za zasluženo napredovanje," je po tekmi dejal Verdinek.

"Več kot zasluženo napredovanje. Odigrali smo eno zelo težko tekmo, kar smo tudi pričakovali. Bili smo dosti boljši nasprotnik kot kaže končni rezultat. Čestital bi fantom za uvrstitev med 16 najboljših ekip v Pokalu EHF. To je velik uspeh za našo mlado ekipo," pa je menil trener Jovičić.

Tekmovanje v skupinskem deluse bo začelo februarja prihodnje leto. Žreb bo v četrtek, 28. novembra, na Dunaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.