Šport
71 ogledov

Vonnova o Gutovi, Tini, red bull vodki ...

Lindsey Vonn EPA
Ameriška smučarka ima po poškodbi dovolj časa za interakcijo na družbenih omrežjih.

Štirikratna zmagovalka svetovnega pokala Lindsey Vonn je ob koncu februarja na superveleslalomu v Andori padla in si poškodovala koleno. S prizorišča so jo odpeljali na nosilih, kljub temu pa je naslednji dan nastopila na kombinaciji.

Njena tekmica za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala Lara Gut je po padcu Američanke za ZDF pikro dejala: "To vedno počne, vedno dela dramo. To se ni zgodilo prvič, niti zadnjič." Švicarka je namigovala na to, da je Vonnova simulirala resnost poškodbe.

V odgovor je Vonnova na Instagramu objavila video, ki kaže, kako so ji med obema tekmama v Andori iz kolena črpali kri. Ob tem je objavila rentgen sliko poškodovanega sklepa in z ostro izjavo okrcala dvomljivce. Pojasnila je, da so ji po prvotnih pregledih zagotovili, da je bilo koleno poškodovano, a dovolj stabilno za nastop.

Tri dni zatem je Vonnova objavila, da je poškodba prehuda, da bi nadaljevala sezono. Sporočila je, da je tveganje preveliko in da bi z nadaljevanjem sezone ogrozila nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto in na olimpijskih igrah 2018. Natančnejši pregledi so namreč pokazali resno načetost kolena (gre za tri manjše zlome kosti).

Na opravičilo še čaka

Vonnova je zelo aktivna na družbenih omrežjih, v času poškodbe pa ima tako več kot dovolj časa za interakcijo z navijači oziroma sledilci.

Eden od njih jo je na Twitterju vprašal, ali se ji je Gutova že opravičila za izjave po njenem padcu. Američanka je odgovorila, da se to, "na žalost" še ni zgodilo.

Eno od vprašanj se je nanašalo tudi na Tino Maze. Lindsey so vprašali, kako je ignorirala "vso sovraštvo s strani Lare Gut in Tine Maze". Odgovorila je, da je na svetu veliko sovražnih ljudi in da jih skuša ignorirati. "Sem jaz. Skušam biti čim boljša oseba," je še zapisala.

Mazejeva po zadnji poškodbi Vonnove sicer ni storila nič takega, kar bi ji navijači slednje lahko očitali.

Morda je kdo navdih za asociacijo z Gutovo dobili zaradi velikega rivalstva med Tino in Lindsey iz časov, ko sta istočasno drveli po belih strminah, ko je bilo v izjavah obeh večkrat čutiti hud tekmovalni naboj.

Mnoga vprašanja nimajo nobene zveze s smučanjem. Tako so Vonnovo pobarali tudi, katero pivo ima najraje. "Sem bolj dekle za red bull vodko," je zapisala simpatična Američanka. Kar pa ne preseneča, saj je Red Bull njen sponzor.

Vonnova je bila v času poškodbe vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred Gutovo je imela 28 točk prednosti in bila na pragu tega, da pri 32 letih postane najstarejša dobitnica velikega kristalnega globusa.

Z zmago v smukaškem seštevku je osvojila rekordni 20. kristalni globus in se po številu zmag (76) močno približala absolutnemu rekorderju Ingemarju Stenmarku (86).

Sedaj je Gutova že vodilna tekmovalka belega cirkusa, Vonnova je še vedno druga. Švicarka ima pred prvo aktivno zasledovalko, Nemko Viktorio Rebensburg, pred zadnjimi osmimi tekmami več kot 250 točk prednosti.

 
Komentarjev 1