Šport
43 ogledov

Za konec z razigranimi domačini

Jure Zdovc ima najvišje cilje. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 19. uri začela zadnji nastop na turnirju v Litvi. V Kaunasu jim bodo nasproti stali domačini.

Slovensko reprezentanco čaka zahtevno delo, saj bodo imeli gostitelji, ki v pripravah na svetovno prvenstvo še ne poznajo poraza, podporo blizu 15.000 gledalcev, hkrati pa za Slovenijo zaradi omejitve Phoenixa ne bo igral Goran Dragić.

Litva, kjer je košarka z naskokom najbolj priljubljen šport, tako da je bila dvorana hitro razprodana, ima odlično zasedbo igralcev. Tekma s Slovenijo bo zanjo, enako kot za varovance selektorja Jureta Zdovca, deseta v pripravljalnem obdobju. Tako kot Slovenija jih bo odigrala štirinajst, s Slovenci pa se bo v treh tednih srečala kar trikrat. V soboto bo gostovala na turnirju Telemach v Stožicah, na svetovnem prvenstvu na Kanarskih otokih pa se bosta ekipi pomerili v zadnjem krogu predtekmovanja.

Litovci do dveh rutinskih zmag

Na turnirju v Kaunasu je Litva zabeležila dve prepričljivi zmagi. Grčijo, proti kateri je Slovenija izgubila z 71:79, je premagala z 19 točkami razlike, odpor Nove Zelandije pa je strla v drugem polčasu. Selektor Zdovc pravi, da ne pričakuje čudeža, si pa želi, da bi njegovi izbranci igrali bolje kot proti Grčiji. "Treba bo vložiti več energije v igro. Igrati moramo čvrsto in zbrano vseh štirideset minut, od začetka do konca," poudarja Zdovc.

Slovenija je do zdaj v pripravah na SP, ki se bo začelo 30. avgusta, dobila šest tekem, tri pa izgubila. Po vrnitvi v domovino jo od četrtka do sobote čakajo še tri tekme (Iran, Brazilija, Litva), generalko pred mundialom pa bo opravila v Las Palmasu proti ZDA.

Turnir v Kaunasu, tretje (zadnje) kolo:  

Ob 16.15:
Grčija - Nova Zelandija

Ob 19.00:
Litva - Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.