Šport
30 ogledov

Zaostajali 0:3, zdaj izsilili sedmo tekmo

Novinec Ben Smith v 16. minuti podaljška, ko je zadel za zmago s 4:3. (Foto: Reu Žurnal24 main
Branilci naslova Stanleyjevega pokala, Chicago Blackhawks, lovorike ne bodo predali kar tako. Serijo prvega kola končnice proti Vancouver Canucksom so izgubljali z 0:3, zdaj pa izsilili odločilno sedmo tekmo.

Nashville Predators so še četrtič presenetili Anahaim Ducks in se prvič v zgodovini franšize uvrstili v drugo kolo končnice. Lanski finalisti Philadelphia Flyers so v podaljšku šeste tekme premagali Buffalo Sabres in izid v zmagah izenačili na 3:3. To pa je uspelo tudi branilcem naslova Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawksom. Na šesti tekmi so Vancouver Canucks premagali v podaljšku s 4:3. Dosežek prvakov je nekaj neverjetnega, saj so zaostajali že z 0:3 v zmagah, bili osmi v rednem delu, Canucks pa prvi favorit za naslov prvaka.

Gol za zmago Chicaga je dal v 16. minuti podaljška novinec Ben Smith. "Zdaj se lahko v Vancouvru zgodi vse. Vsake toliko časa zajamem sapo, da ugotovim, če to slučajno niso sanje," je dejal nenadejani junak prvakov, ki je oktobra prvič zaigral v NHL. Vancouver je postal sedma ekipa v zgodovini, ki je vodila s 3:0, a bo morala odigrati sedmo tekmo. Četrto zmago pa so izpustili na srečanju, kjer so igrali svoj najboljši hokej v tej končnici, kot je dejal trener Alain Vigneault. V zgodovini lige NHL se je le trikrat zgodilo, da bi serijo dobila ekipa, ki je zaostajala z 0:3. V ligi NBA se denimo to še nikoli ni zgodilo.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Buffalo Sabres : Philadelphia Fylers 4:5 (v podaljšku) /3:3/
Vanek dva, Niedermayer, Gerbe; Briere dva ,Van Riemsdyk, Hartnell, Leino

Pittsburgh Penguins – Tampa bay Lighning /3:2/
Boston Bruins – Montreal Canadiens /3:2/
WASHINGTON CAPITALS – New York Rangers /4:1/

Zahod

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:3 (v podaljšku) /3:3/
Bickell, Bolland, Frolik, Smith; Sedin, Burrows, Bieksa

NASHVILLE PREDATORS : Anaheim Ducks 4:2 /4:2/
Spaling dva, Sullivan, Legwand; Selanne, Blake

San Jose Sharks – Los Angeles Kings /3:2/
Phoenix Coyotes – DETROIT RED WINGS /0:4/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.