Šport
12 ogledov

Zavec pripravljen na zmajevo gnezdo

"Želim si, da bi bil ta dogodek res nekaj posebnega in edinstvenega," pravi Deja Žurnal24 main
Svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF Ptujčan Dejan Zavec je v Magdeburgu opravil z zadnjim delom priprav na tako imenovani obračun v zmajevem gnezdu. Zmagal je zadnji trening.

Prihodnji petek bo Dejan Zavec v hali Tivoli branil naslov svetovnega prvaka, njegov nasprotnik pa bo Argentinec Rodolfo Ezequiel Martinez. V teh dneh je Zavec treniral po šest ur na dan, preostali čas pa se je sproščal s svojo družino. Njegov zadnji sparing partner je bil Francoz Chistophe Cancalux, ki je v svoji profesionalni karieri na 44 borbah izgubil le trikrat. Francoz je na treningu takoj navalil na Zavca, a ga je Dejan z nekaj močnimi udarci hitro umiril. Po šesti rudni je Cancalux že prosil za zamenjavo, kar kaže da bo Zavec tudi v Ljubljani odlično pripravljen. "Ojoj, nekajkrat se je zaletel v mojo roko!" se je po treningu pošalil Zavec. Glavni del zaključne faze v Magdeburgu je tako končan in naš šampion se bo do borbe pripravljal v Ljubljani, kamor prispe v torek.

Od borbi Zavca in Martineza bo v Tivoliju še pet borb. Videli bomo dva Hrvata Anteja Bilića alias Boom Booma v super velterju in Stjepana Božiča v poltežki kategoriji. V težki kategoriji bo Argentinec Gonzalo Omar Basile, imenovan tudi El Paton, šest rund boksal s Slovakom Ladislavom Slezakom. Spremljali bomo še enega Nemca (slovenskega rodu) Denisa Simčiča, ki bo boksal proti Madžaru Istvanu Vargi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.