Šport
4 ogledov

Že prva vožnja lahko odloča

Slovence v finale EP parov že čakajo Madžari, Poljaki, Čehi, Latvijci in Rusi. Žurnal24 main
V soboto se bo v Ljubljani začel polfinale evropskega prvenstva parov v spidveju. Slovenske barve bodo zastopali Matej Žagar, Maks Gregorič in Izak Šantej, ki bo rezerva.
 
 

Ključna bo že prva vožnja na sami dirki, ko se bomo pomerili s parom iz Nemčije, ki je naš edini pravi tekmec.

Matej Žagar

 
Na 155. dirki v Ljubljani se bodo v polfinalu evropskega prvenstva parov pomerile reprezentance Finske , Hrvaške , Nemčije , Ukrajine , Avstrije , Italije in Slovenije . Le prvouvrščeni bosta napredovali na finalno prireditev. Sloveniji bodo v soboto (trening ob 11., začetek dirke ob 16. uri) nastop na septembrskem finalu v Miskolcu na Madžarskem poskušali zagotoviti Matej Žagar , Maks Gregorič in Izak Šantej . Zadnji bo rezerva.

Maks Gregorič verjame v uvrstitev v finale. © AMTK Ljubljana

 
Pravi tekmec le Nemčija
"Ključna bo že prva vožnja na sami dirki, ko se bomo pomerili s parom iz Nemčije, ki je naš edini pravi tekmec. Menim, da bi se morali uvrstiti v finale, seveda pa želimo na domači stezi in pred domačimi gledalci tudi zmagati," je pred dirko optimističen sedemkratni zaporedni državni prvak Žagar. Ta je izjemno zadovoljen tudi s prenovljeno stezo v Šiški: "Start je vedno ključni dejavnik spidveja, pred prenovo pa nekoliko slabša steza v Ljubljani ni omogočala prehitevanja med vožnjo. Zdaj je steza praktično povsem nova in bo še toliko zanimiveje. Je ravna kot biljardna miza. Enkratno bo!"

V uspeh na domači progi verjame tudi Gregorič: "V finale bi se skoraj morali uvrstiti brez večjih težav. Če seveda ne bomo imeli kakšne večje smole in okvar." Poleg Nemčije je član Avto-moto touring kluba (AMTK) Ljubljana kot reprezentanci, ki lahko presenetita, izpostavil Ukrajino in Italijo . Tokrat drugi mož slovenske izbrane vrste pričakuje tudi podporo s tribun: "V zadnjem času je bilo vse skupaj kar žalostno, zdaj pa se je klub zelo potrudil, da bi na dirko prišlo čim več ljudi. Tudi za nas bi bilo veliko lažje nastopati ob glasnem spodbujanju. Upam, da bomo izpolnili pričakovanja gledalcev."

AMTK Ljubljana je sicer po ljubljanskih osnovnih šolah razdelil precej brezplačnih vstopnic, tudi starši teh otrok naj bi plačali le polovično ceno vstopnice. "Klub je naredil pravo stvar, morda pa se bo kateri od mladeničev odločil za ta šport. Zdaj imamo tudi varnostne blazine in je vse skupaj resnično varneje. Vrata so pri nas vselej odprta," je še dejal Žagar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.