Šport
29 ogledov

Zgodovinski prvi gol Gibraltarja je zabil policist

Lee Casciaro EPA
Nogometaši Gibraltarja letos prvič igrajo kvalifikacije za veliko tekmovanje, v svoji peti tekmi pa so po zaslugi Leeja Casciara, ki je po poklicu sicer policist, dosegli tudi prvi gol na uradnih tekmah.

Gibraltarci so zgodovinski gol dosegli proti Škotom, a jim to ni pomagalo, da ne bi doživeli visokega poraza, gostitelji so jih premagali s 6:1. Lee Casciaro je sicer izenačil na 1:1. Tri gole je za domače dosegel Steven Fletcher, to je bil prvi hat-trick škotskega reprezentanta po letu 1969, dva pa Shaun Maloney.

Zavoljo visoke zmage so Škoti na prvenstveni razpredelnici skupine D na drugem mestu celo prehiteli svetovne prvake Nemce, ki so v Gruziji z goloma Marca Reusa in Thomasa Müllerja premagali Gruzijo z 2:0. Na čelu skupine je še naprej Poljska, ki je z golom Slawomirja Peszka na gostovanju na Irskem vodila vse do zadnje minute, nato pa je Shane Long izenačil.

V skupini F je vodilna Romunija doma le z 1:0 premagala Ferske otoke, uspešna je bila tudi njena prva zasledovalka Severna Irska, ki je z dvema goloma Kyla Laffertyja z 2:1 ugnala Finsko. Grkom tudi v peti tekmi ni uspelo zmagati, na Madžarskem so se z gostitelji razšli brez golov in so še naprej na zadnjem mestu v skupini.

Portugalci so strli odpor Srbov. Ricardo Carvalho jih je v vodstvo popeljal že v deseti minuti, Nemanja Matić je z fantastičnim golom s škarjicami v 61. minuti izenačil, Fabio Coentrao pa je le dve minuti pozneje postavil končni izid. Portugalci so z novimi tremi točkami prevzeli vodstvo v skupini I, pred Dansko, ki je tokrat igrala le prijateljsko tekmo s Francijo (izgubila je z 0:2), in Albanijo, slednja je tokrat z 2:1 premagala Armenijo, čeprav je še v 77. minuti zaostajala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.