Šport > Zimske olimpijske igre 2018
9262 ogledov

Zato Fak ni dobil šopka

jakov fak Epa Fak je edini slovenski dobitnik medalje v Pyeongchangu.
Prireditelji v Pyeongchangu sledijo zgledu olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Najboljši tekmovalci za svoje uspehe v Pyeongchangu ne prejmejo šopkov rož, kot je bilo to na olimpijskih igrah običajno v preteklosti. 

Namesto tega športniki prejmejo ljubkega tigra iz blaga (Soohorang), ki je maskota 23. zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji. 

Vsak beli tiger, ki je neločljivo povezan z mitologijo in kulturo Južne Koreje, je opremljen z majhnim klobukom, na katerega so pritrjene papirnate rože, imenovane uhsahwa in so zgodovinskega pomena za državo gostiteljico. 

jakov fak Pregled kolajn Šport Pa jo imamo!

Prvi so se iz trajnostnih razlogov podeljevanju šopkov odrekli prireditelji poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru (2016).

Odločitev so sprejeli na podlagi dejstev, da so rože prehitro ovenele, številni prejemniki odličji pa so se jih sami znebili že nekaj minut po koncu prireditve.

Ker je disciplin veliko manj, medalje na zimskih olimpijskih igrah za razliko od poletnih podeljujejo vsak dan zvečer po koncu vseh tekmovanj.

Soohorang maskota | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice