Šport > Zimski športi
1546 ogledov

Avstrijsko smučanje pretresajo spolni škandali

Avstrija Soči 2014 Fisht Fišt olimpijski stadion olimpijske igre OI otvoritev EPA
Avstrijska smučarska zveza je opravila notranjo preiskavo in potegnila potezo.

Vodstvo avstrijske smučarske zveze (ÖSV) je odpustilo neimenovanega trenerja, ki ga je nemški magazin Der Spiegel obtožil, da je bil v skupini moških, udeleženih pri skupinskem posilstvu deklice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zveza imena in funkcije trenerja ni želela razkriti, pojasnila je le, da ga je zaposlila leta po domnevnem spolnem škandalu in da nikoli ni bil obsojen. ÖSV je opravila notranjo preiskavo, identificirala moškega, ga zaslišala, nato pa z njim prekinila pogodbo.

Afera, ki jo razkriva Der Spiegel, v slabo luč meče nekdanjega avstrijskega smučarskega zvezdnika Tonija Sailerja, ki je sicer umrl 2009. Neimenovana ženska, ki danes šteje 57 let, trdi, da jo je Sailer posilil, ko je bila stara 14 let. Za spolni incident naj bi vedel takratni trener Charly Kahr, ki ga je februarja po poročanju časopisa Süddeutsche Zeitung posilstva obtožila nekdanja alpska smučarka, članica avstrijske ekipe v 60. letih.

Zadnja je o posilstvu znotraj ekipe spregovorila Nicola Spiess-Werdenigg, ki je novembra lani razkrila, da jo je pri 16 letih posilil nek moštveni kolega.

sölden veleslalom Fis Šport Söldnu prižgali zeleno luč janica kostelić Veselo pričakovanje Šport Janica noseča, že razkrila ime
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.