Šport > Zimski športi
2586 ogledov

Dva kandidata za Janusovega naslednika

Goran Janus
V sredo bo znano, kdo bo v prihodnjem obdobju vodil slovenske skakalce.

V nedeljo se je v Planici zaključila letošnja sezona svetovnega pokala, takoj po zadnji tekmi je predsednik odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič napovedal slovo Gorana Janusa z mesta šefa stroke pri A reprezentanci.

V ponedeljek je Jasnič opravljal pogovore s kandidati za funkcijo, že pred tem je razkril, da bodo novega glavnega trenerja iskali med v delo A reprezentance vpetimi slovenskimi strokovnjaki, doslej podrejenimi Janusu.

Robert Kranjec Šport To Kranjec pričakuje od novega vodstva

Izbor se je že zožil, v igri ostajata Igor Medved in Gorazd Bertoncelj, poroča siol.net. S seznama so odpadli Bine Norčič, Matjaž Triplat in Gorazd Pogorelčnik, še dodaja omenjeni medij.

peter prevc domen prevc planica Razkritje Šport S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Medved je doslej delal z B reprezentanco, medtem ko je Bertoncelj delal z mlado A ekipo. Slednjega mnogi vidijo kot favorita za prevzem funkcije, saj je v preteklosti delal z mlado slovensko skakalno gardo, med drugimi z Domnom Prevcem, Tilenom Bartolom, Timijem Zajcem, Žigo Jelarjem ...

Iz SZS so sporočili, da bodo ime novega glavnega trenerja razkrili na novinarski konferenci v sredo ob 11. uri, do takrat o tej temi ne bodo dajali izjav.

Planica 2018 Ocena je štirica Šport Janus: Še imam dovolj energije za vodenje reprezentance
Komentarjev 2
  • ode 19:07 27.marec 2018.

    Kdor bo bolje počastil Jasniča, Grosa in Koci Jančiča, ta bo izbran.

  • tomaz 18:41 27.marec 2018.

    Jasnič očita Janusu da je že preveč let v tej funkciji...a Jasnič je še dlje na položaju..tudi njega bi bilo potrebno zamenjati. Drugače me pa za nadaljnjo kariero Janusa sploh ne skrbi, po tolikih medaljah in odličnih uvrstitev njegovih varvancev, ...prikaži večh varvancev, ga bodo povsod sprejeli z odprtimi rokami. Zamerim pa malo Petru in Kranjcu, ker svojo trenutno formo obešata na ramena Janusa, namesto da bi se zagledala v sebe. Ja problem je, če so uspehi manjši in ni nagrad za prva mesta.