Šport > Zimski športi
36931 ogledov

Eden največjih skakalcev vseh časov po koncu sezone vržen iz A-ekipe

Simon Ammann Epa
Za štirikratnega olimpijskega prvaka ni več prostora v švicarski A-ekipi smučarskih skokov.

Čeprav je sezona smučarskih skokov z velikim finalom v Planici uradno sklenjena, pa je svet smučarskih skokov v zadnjem tednu vseeno pretresla udarna novica, ki se tiče štirikratnega olimpijskega in dvakratnega svetovnega prvaka (enkrat v skokih in enkrat poletih) Simona Ammanna.

Iz švicarske skakalne reprezentance so namreč po koncu sezone sporočili, da so sestavili ekipe za prihodnjo sezono ter da v njihovi A-ekipi ni več prostora za zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala iz sezone 2009/10.

Ammann novoletna turneja Oberstdorf smučarski skoki | Avtor: EPA EPA

Skakalec, ki je kar štiri sezone zaključil med najboljšo trojico (poleg skupne zmage ima še dve drugi in eno tretje mesto) ter je v svetovnem pokalu nastopil na kar 502 tekmah, izmed katerih jih je 80 končal na zmagovalnem odru, od tega 23 na najvišji stopnički, je bil namreč prestavljen v švicarsko B skakalno ekipo.

Izmed desetih skakalcev, na katere v švicarskem taboru računajo v naslednji sezoni, je v nacionalno ekipo, ki je najvišja po kakovosti, prišel le Gregor Deschwanden, ki je minulo sezono končal na 18. mestu v svetovnem pokalu, se dvakrat uvrstil na zmagovalne stopničke ter turnejo Raw Air zaključil na vrhunskem osmem mestu.

V A-ekipi bosta v novi sezoni Remo Imhof, ki je svojo drugo sezono v svetovnem pokalu zaključil na 50. mestu, njegov najboljši rezultat pa je bilo 20. mesto iz Willingena, in Killian Peier, za katerim je glede na pričakovanja zelo slaba sezona, katero je nekdaj že 16. skakalec sveta, ki se lahko pohvali s stopničkami s tekem svetovnega pokala, končal na 41. mestu, v celi sezoni pa ni bil nikdar boljši kot 18.

simon ammann | Avtor: Epa Epa

Ammann, ki je minulo sezono končal na 52. mestu svetovnega pokala, brez ene same uvrstitve v prvo dvajseterico, v finalno serijo pa se je uvrstil vsega petkrat, se bo v B-ekipi pridružil Sandru HauswirthuFelixu Trunzu in Yanicku Wasserju, medtem ko bodo C-ekipo sestavljali Juri Kesseli, Lean Niederberger in Marius Sieber.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice