Šport > Zimski športi
106 ogledov

Francoz razred zase, Slovencema se prva vožnja ni posrečila

Clement Noel Epa
Noel znova prepričljiv, Slovenca brez druge vožnje.

Francoz Clement Noel je prepričljivo vodilni po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Madonni di Campiglio. Zmagovalec prvega slaloma sezone v Val d'Iseru je prvo progo presmučal v 45,73 sekunde. V drugi vožnji Slovencev ne bo, saj je bil Žan Kranjec prepočasen, Tijan Marovt pa je odstopil.

Noelu se je najbolj približal Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, ki zaostaja 53 stotink sekunde, tretji Šved Kristoffer Jakobsen pa zaostaja sedem desetink sekunde.

Kranjec je s številko 35 na progi Canalone Miramonti storil preveč napak, ena večja v zgornjem in ena na prehodu v položnejši spodnji del pa sta mu odnesli nastop v finalu. S časom 48,31 je bil že od prihodu v cilj 29., na koncu pa zasedel 40. mesto.

Drugi slovenski predstavnik Tijan Marovt je s številko 57 odstopil, tudi pred tem pa ni bil dovolj hiter za preboj med najboljšo trideseterico.

V zadnjih sezonah najboljši slovenski slalomist Štefan Hadalin zaradi poškodbe hrbta ni tekmoval na zadnjih tekmah v tehničnih disciplinah. Nazadnje je nastopil na paralelni tekmi v Lechu Zürsu ter zasedel osmo mesto.

Druga vožnja bo na sporedu ob 20.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice