Šport > Zimski športi
22726 ogledov

Shiffrinova po zgodovinskem dosežku sprejela prelomno odločitev

Karin Harjo Profimedia
Mikalea Shiffrin po nove uspehe s trenerko Karin Harjo.

Ameriške zvezdnica alpskega smučanja, Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je prejšnji mesec med svetovnim prvenstvom razšla z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem, bo v prihodnji sezoni tekmovala po napotkih trenerke Karin Harjo.

Harjo je trenutno na čelu kanadske ženske reprezentance, je pa s Shiffrin že sodelovala kot pomočnica glavnega trenerja v ameriški ekipi za tehnične discipline (2015-2017) ter hitre discipline (2017-22).

Karin Harjo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo sem vznemirjena, da bom lahko v takšni vlogi delala z Mikaelo," je dejala Harjo, ki je bila del podporne ekipe Mikaele Shiffrin pri kar nekaj zmagah v svetovnem pokalu in pri njenem kombinacijskem zlatu na svetovnem prvenstvu 2021.

"Veselim se vnovičnega dela s Karin, tokrat v bolj neposredni vlogi. Velik del kariere sem tu in tam sodelovala z njo. Verjamem, da lahko pomeni velik doprinos za našo ekipo v prihodnjih letih in bo dodala še svež pogled na razmišljanje," pa je povedala Shiffrin.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob Karin Harjo bo delovala tudi mati Mikaele Shiffrin Eileen, ki je ob ameriški tekmovalki že celo kariero. Slednja je v soboto postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini alpskega smučanja s 87 zmagami v svetovnem pokalu. S tem je podrla 34 let star rekord Šveda Ingemarja Stenmarka (86).

Komentarjev 1
Sorodne novice