Šport > Zimski športi
20 ogledov

Na tekmi vseh šest Slovencev

jaka hvala EPA
Na današnjih kvalifikacijah smučarjev skakalcev pred sredino tekmo svetovnega pokala v poljski Wisli so bili uspešni vsi slovenski tekmovalci.

Jaka Hvala in Peter Prevc sta imela nastop že zagotovljen, Robert Kranjec, Anže Semenič, Matjaž Pungertar in Jernej Damjan pa so bili dovolj dolgi v kvalifikacijskem skoku.

Domačin Maciej Kot je dobil kvalifikacijsko serijo v Wisli, ki prvič gosti tekme svetovnega pokala. Pristal je pri 129 metrih. Drugi je bil Rus Dimitrij Vasilijev (127 m), tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (139 m).

Ker sta Nemca Severin Freund in Andreas Wellinger izpustila tekmovanje, sta Jaka Hvala (126,5 m) in Peter Prevc (126 m) imela že zagotovljeno mesto na tekmi. Poleg njiju so se nanjo uvrstili še preostali štirje slovenski orli. Robert Kranjec je bil sedmi, Anže Semenič 21., Matjaž Pungertar 32. in Jernej Damjan 36.

Tekma svetovnega pokala v Wisli se bo v sredo pričela ob 20.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.