Šport > Zimski športi
33280 ogledov

Na zvezi popustili, skakalec se lahko vrne v reprezentanco

Wolny Profimedia
Nedavno izključenega smučarskega skakalca so po opravičilu spet sprejeli v reprezentanco.

Poljski smučarski skakalec Jakub Wolny se je manj kot mesec dni po izključitvi iz državne B reprezentance spet znašel na seznamu tekmovalcev za prihajajoče tekme celinskega pokala v Willingenu.

Wolny je bli začasno odstranjen iz ekipe, potem ko je po domačih tekmah svetovnega pokala v Wisli kritiziral delo strokovnega vodstva na čelu s trenerjem Davidom Jiroutekom.

Nekdanji mladinski svetovni prvak se že vrsto let zaman muči z iskanjem prave forme, nezavidljivo situacijo pa je še dodatno poslabšala pomanjkljiva komunikacija med osrednjimi akterji in očitna nekompatibilnost Wolnyjevega stila skakanja s trenutno prevladujočimi metodami dela.

Dokončno je sodu dno izbilo nezadovoljstvo z rezultatom na domači tekmi v Wisli, kjer je Wolny brez zadržkov obračunal s svojimi "šefi".

Jakub Wolny | Avtor: Epa Epa

Po takojšnjem umiku iz tekmovalnega pogona je Wolny s treningi nadaljeval po prilagojenem programu, po temeljitem pogovoru s trenerji pa so mu odločevalci prižgali zeleno luč za vrnitev v reprezentanco.

"Jakub Wonly se po odločitvi trenerskega štaba in posvetu z vodstvom Poljske smučarske zveze (PZN) vrača na mednarodna tekmovanja na tekmi celinskega pokala v Willingenu. Njegova vrnitev je rezultat pogovorov med njim in trenerji, med katerimi je tekmovalec izrazil obžalovanje za svoja dejanja in pripravljenost za nadaljnje delo z vsemi udeleženci. Odločitev je bila sprejeta v dobro tekmovalca in celotne ekipe. V zadnjem obdobju je treniral po individualnem programu v sodelovanju s trenerji poljske skakalne reprezentance," je sporočila PZN.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.