Šport > Zimski športi
59298 ogledov

Naglo precepljena šampionka ima težave z dihanjem

gut-behrami Profimedia
Najboljša švicarska alpska smučarka je po torkovem treningu smuka hlastala za zrakom.

Švicarska specialistka za hitre discipline Lara Gut-Behrami je imela med torkovnim treningom smuka v Lake Louisu hude težave z dihanjem.

Kot je poročala švicarska tiskovna agencija Keystone-SDA, je bila 30-letnica v ciljni areni, kamor je pripeljala z več kot tremi sekundami zaostanka za najhitrejšo Sofio Goggio, povsem brez sape.

Ilka Štuhec Ilka štuhec Šport Po drugem mestu: občutek ni bil dober, a sem bila hitra. To je dober znak

Švicarka naj bi še vedno čutila posledice gripe, za katero je zbolela med tekmami v Lech/Zürsu, je glede zdravstvenega stanja dvakratne svetovne prvakinje sporočila smučarska zveza (Swiss-Ski).

Oglasil se je tudi njen kondicijski trener José Luis Alejo Hervas, ki je potrdil, da stanje ni rožnato. "Morala bo samo počivati in ostati čim bolj mirna. V tem trenutku težko karkoli naredimo. Poskrbeti moramo, da ne bo izgubila ritma ali mišične mase. Ostati mora potrpežljiva in zaupati v to, da je pripravljena," je dejal.

Po poročanju švicarskih medijev se zdravstvene težave Gut-Behramijeve vlečejo že več tednov, kar je sprožilo ugibanja, ali je njeno stanje kakorkoli povezano z domnevnimi nepravilnostmi pri cepljenju zoper covid-19. Po neuradnih informacijah naj bi smučarka nekoliko pohitela z drugim odmerkom cepiva in pri tem zanemarila priporočeni časovni razmak med obema dozama.

"Profesionalna alpska smučarka Lara Gut-Behrami se sploh ni želela cepiti. Da bi se lahko udeležila tekem v ameriškem Killingtonu, naj bi prehitro prejela oba odmerka. Zdaj ima težave z dihanjem. Naključje?" se glasi eden od številnih zapisov na družbenih omrežjih.

lara gut-behrami Preobrat Šport Ali si je Gut-Behramijeva pri cepljenju pomagala s trikom?

Komentarjev 5
  • Avatar Alliastella
    Alliastella 23:39 03.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m

  • dani5 19:06 03.december 2021.

    Adijo smučanje in kariera. Ni edina.

  • peter992 18:29 03.december 2021.

    Kako so jo lahko cepili, če je bolana.